România: CNADNR a activat 18 camere noi pentru verificarea rovinietei

de Sebastian Toma
Luni, 28.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CNADNR a introdus încă 18 camere fixe pentru verificarea rovinietei. Acestea citesc plăcuţa de înmatriculare a vehicului şi verifică automat în sistem dacă acesta are rovinietă.

Esential 75 la sută din parcul auto din România poate fi monitorizat de reţeaua de camere video a CNADNR-ului.
CNADNR a activat astăzi 18 camere noi pentru monitorizarea rovinietei. Alături de reţeaua actuală de 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile), sistemul asigură un grad de control de 75% din numărul total de autovehicule din trafic. Până în toamna anului 2014, CNADNR vrea să instaleze încă 45 de camere pentru verificarea rovinietei, ceea ce ar asigura un nivel de supraveghere de 100%, spun reprezentanţii instituţiei. Numărul mai mare de puncte de control al rovinietei a dus la creşterea gradului de plată voluntară a taxei respective, 25% dintre şoferi preferând să plătească rovinieta în avans încă de la introducerea primelor camere de supraveghere.

Sistemul funcţionează atât ziua, cât şi noaptea, fiind capabil să surprindă plăcuţele de înmatriculare şi să identifice literele şi cifrele de pe acestea cu precizie.

Apoi, citirea este confruntată cu baza de date a CNADNR, ca apoi să fie sancţionat proprietarul vehicului în cazul în care este constatată o neconcordanţă. Camerele video sunt amplasate astfel încât să nu poată fi evitate de şoferi printr-o ocolire a traseului şi recunosc numărul de înmatriculare de la o distanţă de 20 de metri.

Urmareste Automarket
Drumurile care leagă Bucureşti de Braşov şi Ploieşti de Buzău au primit noi camere de monitorizare a rovinietei.
Autostrada A3 este încă nemonitorizată pentru valabilitatea rovinietei, dar situaţia se va schimba până la sfârşitul anului curent, când reţeaua actuală de monitorizare va fi completată cu alte noi camere. Pentru un autoturism, amenda minimă pentru lipsa rovinietei este de 250 lei.

Via ZF | Sursăfoto

Comentarii (4)

  • a mai intrat cineva la muls si si-a adus 18 camere?
    7 2
  • "baietii" ne invata sa ne montam fiecare dintre noi camere video pe masini sa contorizam gropile ,marcajele lipsa si batjocura care duc la imaginea dezastruoasa a infrastucturii rutiere din Romania.Daca vom face toti acest lucru vom avea un sistem de supraveghere de 100% ce fac "baietii" cu banii nostri ! nemernicii astia vor bani....si atat.
    14 1
  • bolovan
    Eu trebuie sa-mi schimb un capat de bara...am sa-l trimit la dacia sa-mi spuna de ce a decedat (sa vedem in ce conditii se poate face asta). Si daca se dovedeste ca din cauza drumului...dau in judecata CNADNR-ul sa-mi plateasca capatul de bara+manopera :D
    Poate-i cazul sa-i punem si pe ei sa plateasca...
    15 1
  • Romania este printre putinele state din UE care percepe taxe de autostrada(rovigneta) fara a avea autostrazi. Felicitari politicienilor!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru