Feedback

Proiect de lege

Joi, 20 Iunie | Intern

Proiect de lege: fumatul va fi interzis în mașinile în care se află minori sau femei însărcinate

Fumatul va fi interzis în mașină în prezența persoanelor minore sau a femeilor însărcinate, potrivit unui amplu proiect de lege care va restricționa utilizarea și promovarea produselor din tutun.
Miercuri, 15 Mai | Intern

Utilizarea radarelor va fi restricționată: mașinile trebuie să fie inscripționate și amplasate în locuri vizibile

Radarele vor fi instalate doar pe mașini inscripționate și amplasate în locuri vizibile, în timp ce radarele de tip pistol vor putea fi folosite la cel mult 10 metri de mașina de poliție, potrivit unui proiect de lege adoptat de Parlament.
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Intern

Proiect: amendă de până la 10.000 de lei și ridicarea mașinii pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Un proiect de lege prevede că șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap vor primi o amendă de până la 10.000 de lei, iar mașina va fi ridicată.
Joi, 08 Noiembrie 2018 | Intern

Proiect de lege în dezbatere publică: Poliția să poată constata contravențiile și în baza înregistrărilor video trimise de ceilalți participanți la trafic

Un deputat propune ca polițiștii să poată da amenzi pe baza înregistrărilor video primite de la ceilalți participanți la trafic. Pentru moment, proiectul se află în dezbatere publică, urmând ca în 2 săptămâni să intre în circuitul parlamentar.
Luni, 15 Octombrie 2018 | Intern

Proiect de lege: suspendarea permisului pentru consum de alcool ar putea fi înlocuită cu 6 luni de condus cu un dispozitiv de detectare a alcoolului

Șoferii prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice ar putea fi obligați să conducă 6 luni cu un dispozitiv care oprește motorul mașinii dacă detectează alcool în aer, în loc să aibă permisul suspendat pentru 3 luni, potrivit unui proiect de lege.
Joi, 27 Septembrie 2018 | Intern

Proiect de lege: mașinile Băncii Naționale care efectuează transporturi de valori vor avea girofar albastru și prioritate pe drumurile publice

Mașinile din dotarea Băncii Naționale a României care efectuează sau însoțesc transporturile de valori ar putea să fie dotate cu girofar albastru și, astfel, șoferii vor trebui să le acorde prioritate de trecere, potrivit unui proiect de lege.
Joi, 16 August 2018 | Intern

Proiectul care interzice înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta din afara Uniunii Europene a fost aprobat

Ministerul Transporturilor a aprobat proiectul care interzice înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta importate din afara UE. În plus, actualii proprietari vor fi obligați să schimbe postul de conducere la orice modificare a Cărții de Identitate.
Marti, 24 Iulie 2018 | Intern

Proiect de lege: înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta importate din afara Uniunii Europene va fi interzisă

Înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta importate din state care nu fac parte din UE va fi interzisă, potrivit unui proiect de lege. Măsura va afecta inclusiv importurile din Marea Britanie după ieșirea din UE planificată pentru martie 2019.
Luni, 09 Iulie 2018 | Intern

Proiect de lege: birou unic pentru înmatricularea mașinilor la RAR

Un proiect de lege depus la Parlament prevede reducerea birocrației pentru înmatricularea mașinilor prin apariția unui birou unic în cadrul sediilor Registrului Auto Român unde să se proceseze toate documentele.
Miercuri, 27 Iunie 2018 | Intern

Proiect de lege: polițiștii vor putea să folosească radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate prin panouri rutiere

Proiectul de lege care reglementează utilizarea radarelor a fost modificat și presupune acum ca polițiștii să utilizeze dispozitivele doar în locuri semnalate prin panouri rutiere cu cel puțin 500 de metri înainte.
Miercuri, 20 Iunie 2018 | Intern

Proiect de lege adoptat de Senat: radarele să fie interzise pe mașinile neinscripționate conduse de polițiști fără uniformă

Folosirea radarelor din mașinile care nu au înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției de către polițiști care nu poartă uniforme ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect de lege care a fost adoptat într-o comisie din Parlament. Proiectul mai prevede că radarele de tip pistol trebuie utilizate la cel mult 10 metri de mașinile Poliției cu înscrisurile și însemnele aferente.
Marti, 15 Mai 2018 | Intern

Proiect de lege: șoferii care nu plătesc amenzile rutiere și refuză să facă muncă în folosul comunității pot ajunge la închisoare

Proiectul de modificare a Codului Penal prevede că șoferii care nu fac muncă în folosul comunității în cazul în care nu achită amenzile rutiere riscă să ajungă la închisoare între 3 luni și 2 ani.
Luni, 26 Februarie 2018 | Intern

Proiect de lege: puncte bonus pentru șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an

Șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an vor primi două puncte bonus pentru anul următor, când vor avea permisul suspendat doar la acumularea la 17 puncte. Măsura este inclusă într-un proiect de lege.
Marti, 06 Februarie 2018 | Intern

Proiect de lege: Șoferii scapă de amenda pentru lipsa rovinietei dacă nu sunt înștiințați în patru luni de această contravenție

Un proiect de lege adoptat de Camera Deputaților prevede că șoferii depistați că au circulat fără rovinietă nu vor mai plăti amenda în cazul în care trec patru luni fără să fie înștiințați de această contravenție.
Marti, 06 Iunie 2017 | Intern

Proiect: 60 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în București și câte 5 în fiecare oraș cu peste 100.000 de locuitori

Bucureștiul va trebui să aibă 60 de puncte de încărcare pentru mașini electrice până în 2020, iar orașele cu peste 100.000 de locuitori vor instala cel puțin 5 puncte de încărcare, potrivit unui proiect de lege.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 06 Iunie 2017 | Intern

Proiect de lege: polițiștii locali ar putea să aibă atribuții asemănătoare cu cele ale polițiștilor de la Rutieră

Un nou proiect de lege a ajuns pe masa din Senat. Acesta vizează modificarea OUG 195/2002 și propune ca Poliția locală să apară în toate capitolele în care Poliția rutieră are atribuții.
Luni, 19 Septembrie 2016 | Intern

Proiect de lege: fumatul în maşina personală, interzis în prezenţa minorilor şi a femeilor însărcinate

Fumatul ar putea fi interzis în maşina personală în prezenţa persoanelor minore şi a femeilor însărcinate, potrivit unui amendament la proiectul de lege privind piaţa tutunului.
Luni, 15 Iulie 2013 | Intern

Proiect MAI: Cererea de înlocuire a permisului de conducere va putea fi depusă şi de un împuternicit

MAI a suspus dezbaterii publice un proiect de modificare a legii în baza căreia sunt schimbate permisele de conducere. Dacă aceasta va fi aprobată, un împuternicit ar putea să depună cererea în locul titularului.
Miercuri, 03 Aprilie 2013 | Intern

Proiect de lege în dezbatere publică: Poliţiştii vor să-i lase fără permis pe şoferii care nu-şi plătesc amenzile

Propunerea MAI de modificare la Legii Circulaţiei pe drumurile publice din România este în dezbatere publică. Printre schimbările propuse se numără amenzile mai mari pentru anumite contravenţii, supraveghere audio şi video pentru examenul auto şi altele.
Luni, 18 Martie 2013 | Intern

Proiect de lege al MAI: Examenul moto ar putea avea loc şi în circulaţie deschisă

Poliţiştii au propus un proiect de lege care vizează schimbarea metodologiei de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere pentru mopede şi motociclete. Noul examen prevede un test practic în trafic pentru categoriile A1, A2 şi A.

Tag-uri similare

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru