Proiect de lege

Miercuri, 20 Iunie 2018 | Intern

Proiect de lege adoptat de Senat: radarele să fie interzise pe mașinile neinscripționate conduse de polițiști fără uniformă

Folosirea radarelor din mașinile care nu au înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției de către polițiști care nu poartă uniforme ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect de lege care a fost adoptat într-o comisie din Parlament. Proiectul mai prevede că radarele de tip pistol trebuie utilizate la cel mult 10 metri de mașinile Poliției cu înscrisurile și însemnele aferente.
Marti, 15 Mai 2018 | Intern

Proiect de lege: șoferii care nu plătesc amenzile rutiere și refuză să facă muncă în folosul comunității pot ajunge la închisoare

Proiectul de modificare a Codului Penal prevede că șoferii care nu fac muncă în folosul comunității în cazul în care nu achită amenzile rutiere riscă să ajungă la închisoare între 3 luni și 2 ani.
Luni, 26 Februarie 2018 | Intern

Proiect de lege: puncte bonus pentru șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an

Șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an vor primi două puncte bonus pentru anul următor, când vor avea permisul suspendat doar la acumularea la 17 puncte. Măsura este inclusă într-un proiect de lege.
Marti, 06 Februarie 2018 | Intern

Proiect de lege: Șoferii scapă de amenda pentru lipsa rovinietei dacă nu sunt înștiințați în patru luni de această contravenție

Un proiect de lege adoptat de Camera Deputaților prevede că șoferii depistați că au circulat fără rovinietă nu vor mai plăti amenda în cazul în care trec patru luni fără să fie înștiințați de această contravenție.
Marti, 06 Iunie 2017 | Intern

Proiect: 60 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în București și câte 5 în fiecare oraș cu peste 100.000 de locuitori

Bucureștiul va trebui să aibă 60 de puncte de încărcare pentru mașini electrice până în 2020, iar orașele cu peste 100.000 de locuitori vor instala cel puțin 5 puncte de încărcare, potrivit unui proiect de lege.
Marti, 06 Iunie 2017 | Intern

Proiect de lege: polițiștii locali ar putea să aibă atribuții asemănătoare cu cele ale polițiștilor de la Rutieră

Un nou proiect de lege a ajuns pe masa din Senat. Acesta vizează modificarea OUG 195/2002 și propune ca Poliția locală să apară în toate capitolele în care Poliția rutieră are atribuții.
Luni, 19 Septembrie 2016 | Intern

Proiect de lege: fumatul în maşina personală, interzis în prezenţa minorilor şi a femeilor însărcinate

Fumatul ar putea fi interzis în maşina personală în prezenţa persoanelor minore şi a femeilor însărcinate, potrivit unui amendament la proiectul de lege privind piaţa tutunului.
Luni, 15 Iulie 2013 | Intern

Proiect MAI: Cererea de înlocuire a permisului de conducere va putea fi depusă şi de un împuternicit

MAI a suspus dezbaterii publice un proiect de modificare a legii în baza căreia sunt schimbate permisele de conducere. Dacă aceasta va fi aprobată, un împuternicit ar putea să depună cererea în locul titularului.
Miercuri, 03 Aprilie 2013 | Intern

Proiect de lege în dezbatere publică: Poliţiştii vor să-i lase fără permis pe şoferii care nu-şi plătesc amenzile

Propunerea MAI de modificare la Legii Circulaţiei pe drumurile publice din România este în dezbatere publică. Printre schimbările propuse se numără amenzile mai mari pentru anumite contravenţii, supraveghere audio şi video pentru examenul auto şi altele.
Luni, 18 Martie 2013 | Intern

Proiect de lege al MAI: Examenul moto ar putea avea loc şi în circulaţie deschisă

Poliţiştii au propus un proiect de lege care vizează schimbarea metodologiei de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere pentru mopede şi motociclete. Noul examen prevede un test practic în trafic pentru categoriile A1, A2 şi A.
Luni, 25 Februarie 2013 | Intern

Proiect de lege: Poliţia vrea ca maşinile înmatriculate în străinătate să fie conduse doar de proprietarii înscrişi în acte

Ministerul Afacerilor Interne a propus pentru dezbatere publică un proiect de OUG privind circulaţia pe drumurile publice. Modificările aplicate implică sancţionarea şoferilor care circulă cu vehicule înmatriculate în străinătate, pe numele altor persoane.
Joi, 05 Mai 2011 | Intern

Guvernul nu susţine grila de impozitare auto propusă de Senat

Senatul vrea să impoziteze automobilele atât în funcţie de cilindree şi norma de poluare, cât şi în funcţie de valoare, marcă şi chiar dotări opţionale, informează Gândul. Pentru moment, Executivul se opune acestei iniţiative.

Tag-uri similare

Romania, Taxa auto, guvern, proiect de lege, taxa auto 2011, lege, impozit auto, impozite auto, impozit auto 2011
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru