Proiect: 60 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în București și câte 5 în fiecare oraș cu peste 100.000 de locuitori

de Daniel Popescu
Marti, 06.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bucureștiul va trebui să aibă 60 de puncte de încărcare pentru mașini electrice până în 2020, iar orașele cu peste 100.000 de locuitori vor instala cel puțin 5 puncte de încărcare, potrivit unui proiect de lege.

Acordarea unui bonus de 45.000 de lei la achiziționarea mașinilor electrice prin intermediul programului Rabla Plus a generat un interes sporit pentru astfel de vehicule, însă principala problemă este că infrastructura de stații de încărcare este încă redusă.

În Parlament a fost însă depus un proiect de lege care prevede obligarea autorităților locale și rețelelor de benzinării să instaleze puncte de încărcare pentru mașini electrice.

Astfel, fiecare oraș cu peste 100.000 de locuitori va fi obligat să realizeze cel puțin 5 puncte de încărcare cu câte 4 stații de încărcare. În plus, fiecare sector al Bucureștiului va fi obligat să aibă cel puțin 10 puncte de încărcare cu 4 câte stații.

Urmareste Automarket
Potrivit recensământului din 2011, cu excepția Bucureștiului, în România există 19 de orașe cu cel puțin 100.000 de locuitori, ceea ce ar însemna realizarea a 95 de puncte de încărcare cu un total de 380 de stații.
La nivelul Bucureștiului ar urma să fie 60 de puncte de încărcare, cu un total de 240 de stații.

Astfel, România ar urma să aibă 155 de puncte de încărcare și un total de cel puțin 620 de stații de încărcare realizate de autoritățile locale.

În plus, proiectul prevede ca fiecare benzinărie cu cel puțin 16 pompe de alimentare să fie obligată să realizeze cel puțin două puncte de încărcare cu câte două stații fiecare.

Proiectul prevede ca aceste obligații să fie realizate până în 31 decembrie 2020 și, pentru a intra în vigoare, trebuie votat atât de Senat, cât și de Camera Deputaților.

Via Mediafax

Comentarii (2)

  • "benzinărie cu cel puțin 16 pompe de alimentare"

    exista la noi astel de megabenzinarii? ...poate 6
    3 3
  • Eu cred că benzinăriile ar fi interesate să investească în așa ceva, dacă guvernul s-ar implica așa cum trebuie în infrastructură. Doar cu piedici și cu licitații trucate, nu poți încuraja investițiile. De abuzuri sunt toți sătui.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru