Lege

Luni, 30 Ianuarie 2023 | Industrie

California vrea să interzică elementele cromate. Producția lor, mai toxică decât dieselul

Autoritățile din California vor să interzică elementele cromate, până în 2027. Potrivit experților, vaporii rezultați în cromarea diverselor piese sunt de 500 de ori mai toxice decât emisiile rezultate în urma arderii motorinei.
Miercuri, 09 Noiembrie 2022 | Industrie

Franța: Parcările, obligate prin lege să fie acoperite cu panouri solare

Senatul francez tocmai a adoptat o lege care va obliga parcările cu minim 80 de spații să fie acoperite cu panouri solare. Există, desigur, și câteva excepții.
Vineri, 25 Martie 2022 | General

Germania vrea să interzică fumatul în mașină. Amenda ar putea ajunge până la 3.000 de euro

Autoritățile germane vor să interzică fumatul în mașină, în prezența minorilor și a femeilor însărcinate. Amenzile ar putea fi cuprinse între 500 și 3.000 de euro.
Vineri, 07 August 2020 | Intern

Lege: clădirile cu peste 10 locuri de parcare vor fi obligate să aibă infrastructură de încărcare pentru mașinile electrice

Dacă au peste 10 locuri de parcare, clădirile rezidențiale și nerezidențiale noi sau care vor fi supuse unor lucrări de renovare majoră vor trebui să aibă infrastructură pentru instalarea stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice, se arată într-o lege publicată în Monitorul Oficial în luna iulie.
Joi, 20 Iunie 2019 | Intern

Proiect de lege: fumatul va fi interzis în mașinile în care se află minori sau femei însărcinate

Fumatul va fi interzis în mașină în prezența persoanelor minore sau a femeilor însărcinate, potrivit unui amplu proiect de lege care va restricționa utilizarea și promovarea produselor din tutun.
Joi, 20 Septembrie 2018 | Intern

Proiect de lege: șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă vizionează filme educative ale Poliției

Șoferii vor putea să scape de două puncte de penalizare în urma abaterilor din trafic doar prin simpla vizionare a unor filme educative realizate de Poliția Română, se arată într-un proiect de lege. Filmele educative vor prezenta consecințele grave ale neatenției în trafic sau ale comportamentului neadecvat la volan.
Vineri, 27 Aprilie 2018 | Intern

Proiect de lege: perioada în care amenzile de circulație pot fi plătite la jumătate ar putea fi mărită de la 48 de ore la 15 zile lucrătoare

Perioada în care o serie de amenzi, precum cele de circulație, vor putea fi achitate la jumătate din valoarea lor va fi extinsă de la 48 de ore la 15 zile lucrătoare, potrivit unui proiect de lege.
Vineri, 09 Martie 2018 | Intern

Șoferii pot scăpa de amenda pentru lipsa rovinietei dacă trec patru luni și nu primesc înștiințarea contravenției: legea a fost promulgată de președintele Iohannis

O lege promulgată de președintele Klaus Iohannis arată că șoferii depistați că au circulat fără rovinietă nu vor mai plăti amenda în cazul în care trec patru luni fără să fie înștiințați de această contravenție.
Luni, 27 Noiembrie 2017 | Intern

Proiect de lege: Firmele de transport public, private și de stat, vor fi obligate să cumpere mașini electrice, hibride, alimentate cu hidrogen sau gaz

Începând din 2018, cel puțin 30% din mijloacele de transport în comun cumpărate anual de autorități publice, regii și companii de stat trebuie să fie electrice, alimentate cu gaz natural sau biogaz. Firmele private de transport public, inclusiv de taxi, vor avea această obligație începând cu 2020, potrivit unui proiect de lege aflat în Parlament.
Vineri, 20 Octombrie 2017 | Industrie

Propunere de lege în Marea Britanie: stațiile de încărcare pentru mașinile electrice să devină obligatorii în benzinării și spațiile de servicii de pe autostrăzi

Marea Britanie a propus o lege prin care stațiile de încărcare pentru mașinile electrice devin obligatorii în toate benzinăriile și spațiile de servicii de pe autostrăzi.
Vineri, 13 Octombrie 2017 | Masini autonome

Undă verde: California schimbă legea și permite mașinilor autonome să circule fără șoferi

Reprezentanții statului american California au prezentat noi reglementări prin care mașinile autonome pot să circule pe drumurile publice fără șoferi. Legea ar urma să intre în vigoare de anul viitor.
Luni, 19 Septembrie 2016 | Intern

Proiect de lege: fumatul în maşina personală, interzis în prezenţa minorilor şi a femeilor însărcinate

Fumatul ar putea fi interzis în maşina personală în prezenţa persoanelor minore şi a femeilor însărcinate, potrivit unui amendament la proiectul de lege privind piaţa tutunului.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 18 August 2016 | Masini electrice si hibride

Propunere de lege în Olanda: fără mașini diesel și pe benzină începând cu 2025

Partidul Laburist din Olanda încearcă să treacă de Parlament o lege care ar interzice vânzarea mașinilor cu motoare termice după 2025. Propunerea a trecut deja de primul filtru al legislativului și așteaptă să fie votată în camera superioară.
Miercuri, 08 Februarie 2012 | Feature

FEATURE: Când va fi interzis fumatul în maşină?

Când eşti la volan e bine să te concentrezi şi să fii atent la trafic. De aceea, acţiunile ce îi perturbă atenţia celui de la volan sunt scoase în afara legii. După telefonul mobil, urmează fumatul.
Joi, 05 Mai 2011 | Intern

Guvernul nu susţine grila de impozitare auto propusă de Senat

Senatul vrea să impoziteze automobilele atât în funcţie de cilindree şi norma de poluare, cât şi în funcţie de valoare, marcă şi chiar dotări opţionale, informează Gândul. Pentru moment, Executivul se opune acestei iniţiative.
Joi, 29 Ianuarie 2009 | Intern

Persoanele cu dizabilitati te pot scapa de taxa auto

Un barbat cu handicap din Craiova se ofera prin mica publicitate sa ajute un concetatean sa scape de plata taxei auto contra sumei de 1000 de euro.
Joi, 22 Ianuarie 2009 | Economic

Rusia, a treia piata auto mondiala in 2012

Potrivit unor estimari recente piata auto din Rusia va deveni a treia ca marime in 2012, dupa Statele Unite si China.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru