Germania vrea să interzică fumatul în mașină. Amenda ar putea ajunge până la 3.000 de euro

de Alexandru Monenciu, Foto:Depositphotos.com
Vineri, 25.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile germane vor să interzică fumatul în mașină, în prezența minorilor și a femeilor însărcinate. Amenzile ar putea fi cuprinse între 500 și 3.000 de euro.

Fumatul ucide anual aproape jumătate de milion de oameni, la nivel global. Potrivit Centrului German de Cercetare a Cancerului, fumatul pasiv ucide aproximativ 166.000 de copii pe an, în toată lumea. Totodată, concentrația de fum dintr-o mașină este de 5 ori mai mare decât într-un bar.

Mai mult, potrivit aceluiași Centru, 1 milion de minori sunt expuși în acest moment, în Germania, la fumul dintr-o mașină (provenit de la o țigară aprinsă, desigur).

Tocmai de aceea, autoritățile vor să interzică fumatul în mașină. Au mai încercat acest lucru în urmă cu trei ani, dar de această dată speră să reușească.

Potrivit amendamentelor aduse de către autoritățile din landul Renania de Nord-Westfalia, șoferii nu vor avea voie să fumeze în mașină, atâta timp cât sunt în prezența unui minor sau a unei femei însărcinate.

În cazul în care sunt prinși, conducătorii auto riscă o amendă cuprinsă între 500 și 3.000 de euro. Proiectul de lege urmează acum să ajungă în parlamentul german.

Și Marea Britanie a interzis fumatul în mașină, în aceleași circumstanțe, în 2015.

via 24auto.de

Comentarii (9)

  • Mircea Badea
    trebuia interzis total de la inceput! e mult mai periculos decat viteza si altele.
    10 8
  • Mircea tu ești viu, sau ești un programel automat care răspunde?
    Nu sunt fumător, nu înțeleg de ce își fac unii rău intenționat fumând, dar nu am nici in drept sa-i judec atâta timp cât nu sunt expus la fumul lor. Totuși ar trebui sa plătească mai mult la asigurări de sănătate.
    Ca este un obicei nesănătos știm toți inclusiv cei care fumează, dar ca este periculos pentru condus pe bune dacă văd vreo legătură. Teoretic cei care fumează o fac sa se relaxeze, calmeze etc., atenție nu este Whatsapp sau Facebook… :)
    Mai departe referitor la astfel de legi, cum știm ca o femeie este însărcinată? Se vor opri aleator șoferii care fumează si au in dreapta o femeie? Ca doar nu “se vede” sarcina nici prin parbriz si nici mai devreme de habar n-am 3-4 luni. Incredibil cu ce se ocupă unii. Urmează amenzi pentru ca înjurăm in gând…
    12 5
  • @dutzu
    gizas, ia stai tu cu ceva in mana/gura, sa vezi daca mai ai aceleasi reflexe.

    taica-meu era fumator(si vitezoman -nu atat de evoluat ca mine totusi.. :) ) si dadea un pic de emotii cand depasea in timp ce fuma de exemplu..
    4 9
  • @dutzu
    apropo, toti suntem programele, doar avem un cod toti (adn). majoritatea cu bug-uri si cam primitiv..
    4 7
  • Si dacă știm ca suntem programele de ce nu le “scriem” noi? Dacă ne contrazicem ca și sport înseamnă ca funcționăm cu ce ne-au programat alții. Dacă tot se vrea sa se facă ceva nu aș începe cu ce ții in mâna sau in gura ci cu ce-ți ocupi creierul si atenția: telefon, butonare funcții masina etc. Cum am spus văd o problema mare în implementare. Nu se poate știi dacă sunt persoane însărcinate in mașină și in multe cazuri dacă sunt minori, geamuri fumurii in spate… cum știi dacă cineva are 17 sau 18 ani ca si pasager nu ești obligat sa ai act de identitate asupra ta.
    Plus ca orice contravenție trebuie dovedita, poza sau martor, adică familia trebuie sa-l “toarne” pr cel care fumează cu ei in mașină… totul simplu, nu?
    Mai erau ceva reguli prin UE sa nu importam banane cu curbura prea mare parca si castraveți (exact inepții).
    5 0
  • @dutzu
    mai avem pana ne putem programa. si probabil atunci va fi tinut secret doar pt papusari. inclusiv covidul asta e posibil sa fie ceva de genul, vor veni niste efecte..

    fumatul, vorbitul la telefon..sunt periculoase pt toti. daca te prinde pe camera sau cu martori, sa te arda bine.
    1 6
  • Mircea Badea
    Ce nesimțit e asta din poza, ce moacă face.. fumul minții..
    0 3
  • Putem dacă vrem sa muncim cu noi înșine… NLP.
    2 0
  • Eu nu o înțeleg pe ea… prima data când el fumează :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru