Propunere de lege în Marea Britanie: stațiile de încărcare pentru mașinile electrice să devină obligatorii în benzinării și spațiile de servicii de pe autostrăzi

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Vineri, 20.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marea Britanie a propus o lege prin care stațiile de încărcare pentru mașinile electrice devin obligatorii în toate benzinăriile și spațiile de servicii de pe autostrăzi.

Guvernul de la Londra își continuă planul pentru adoptarea cât mai rapidă a mașinilor electrice și renunțarea la motoarele tradiționale. După ce au anunțat investiții de un miliard de lire sterline pentru promovarea mașinilor electrice, britanicii vin acum și cu o propunere legislativă în acest sens.

Marea Britanie, prin ministerul său de Transporturi, a propus o lege prin care toate benzinăriile și spațiile de servicii de pe autostrăzi ar trebui să fie dotate cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.

“Această lege va ajuta dezvoltarea infrastructurii pentru a susține cererea în creștere pentru mașinile electrice și autonome”, a spus ministrul de Transporturi, John Hayes.

În prezent, există circa 11.500 de puncte de încărcare în Regatul Unit și undeva la 8.500 de benzinării. Astfel, dacă legea va intra în vigoare, Marea Britanie va dispune de peste 20.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice. La acestea se adaugă și unitățile aferente spațiilor de servicii de pe autostrăzi.

Via Autocar

 

Comentarii (4)

 • ACE - Craiova
  Smart guys....
  Pe la noi nu vin, sa faca un pic de ordine, in DEZORDINEA DESAVARSITA in care ne aflam.... ?!
  13 0
 • Pai si daca ar vrea sa vina, noi i-am alunga cu pietre pentru ca "noi nu ne vindem tara!"
  4 0
 • Mai mare e cererea pt electrice. Asta cu autonoma nu stiu de ce ni se cam baga pe gat.
  Referitor la stire- o masura binevenita.
  3 1
 • marius
  Pe cand si la noi?

  PS: Hai ca nu e greu.
  Dam si noi o lege si benzinarii sa faca treaba ca profituri au cu milioanele si VOILA am facut si noi niste investitii.
  2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru