Proiect MAI: Cererea de înlocuire a permisului de conducere va putea fi depusă şi de un împuternicit

de Sebastian Toma
Luni, 15.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
MAI a suspus dezbaterii publice un proiect de modificare a legii în baza căreia sunt schimbate permisele de conducere. Dacă aceasta va fi aprobată, un împuternicit ar putea să depună cererea în locul titularului.

Esential 10 zile este perioada de timp în care va fi supus dezbaterii publice noul proiect de lege.
Ministerul Afacerilor Interne vrea să opereze o nouă modificare la metodologia de eliberare a permiselor de conducere, informează Agerpres. Aceasta prevede ca o persoană împuternicită printr-o procură specială să poată solicta înlocuirea permisului de conducere a unei alte persoane, aflată temporar în străinătate. Însă, duplicatul nu va putea fi eliberat fără un examen medical promovat în prealabil de titularul permisului de conducere în cauză. În prezent, doar titularul unui permis de conducere poate solicita eliberarea unui nou permis de conducere.

Modificarea anunţată mai sus este a doua schimbare importantă a metodologiei de schimbare sau obţinere a permisului de conducere în ultimii doi ani, după apariţia legii 203/2012, care a intrat în vigoare la 19 ianuarie 2013. Aceasta a introdus noi categorii de permis de conducere, obligativitatea permisului pentru mopede şi avizul medical în vederea înnoirii permisului de conducere.

În cazul deţinerii unui permis de conducere emis de un alt stat decât statele membre ale Uniunii Europene sau Spaţiului Economic European, care a înlocuit un permis de conducere obţinut în România, "se poate solicita eliberarea unui duplicat sau, după caz, a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, în condiţiile prezentului ordin, numai pentru categoriile obţinute prin examen în România, dacă: permisul de conducere deţinut reprezintă un permis de conducere internaţional, un permis de conducere a cărui validitate a expirat ori un permis de conducere provizoriu, temporar sau de elev conducător; permisul de conducere nu a fost anulat; exercitarea dreptului de a conduce nu este suspendată", enunţă proiectul de lege.

Via MAI Sursa foto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru