PROIECT: Șoferii nu vor mai plăti taxa de pod peste Dunăre de la 1 ianuarie 2022

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un proiect de lege care elimină taxa de pod peste Dunăre, plătită de șoferi la trecerile de la Fetești - Cernavodă și Giurgeni - Vadu Oii, a primit raport favorabil și urmează să fie supus spre adoptare, prin vot final, în Parlament. Taxa ar urma să fie eliminată de la 1 ianuarie 2022.

Șoferii care utilizează drumurile naționale, autostrăzile și podurile din România plătesc rovinietă. Chiar și așa, statul taxează trecerea podurilor peste Dunăre între Giurgiu - Ruse, Giurgeni - Vadu Oii și Fetești - Cernavodă, ceea ce reprezintă, de fapt, o dublă impunere.

În urmă cu trei ani, liberalii au vrut să îndrepte această situație și au inițiat un proiect de lege.

"Taxa de utilizare a podurilor Giurgeni - Vadu Oii și Fetești - Cernavodă nu reprezintă decât o suprataxare a utilizatorilor drumurilor publice din România, fără o justificare obiectivă: banii colectați merg la bugetul de stat; podurile se află într-un stadiu avansat de degradare, deși această taxă se colectează de peste un deceniu [...]," arătau la acea vreme inițiatorii.

Proiectul a trecut în mod tacit de Senat, iar în vara anului 2019, comisiile de specialitate din Camera Deputaților au întocmit un raport de respingere a proiectului. În mai, anul acesta, proiectul a fost retrimis la comisii pentru un raport suplimentar, care a fost întocmit de-abia acum.

De această dată, propunerea a fost favorabilă ca Parlamentul să adopte proiectul.

Așadar, taxa de pod peste Dunăre, de la Giurgeni - Vadu Oii și Fetești - Cernavodă, va fi eliminată de la 1 ianuarie 2022 dacă actul va fi adoptat în forma actuală.

via Profit.ro

Comentarii (4)

  • DNA ar trebui sa între pe fir deoarece banii au fost strânși pentru repararea podului, podul nu a fost reparat de prin 1993 iar bani au fost deturnati către alte cheltuieli
    Din câte am înțeles acesta urmează sa fie reparat cu fonduri ue, in mod normal banii ar trebui returnați plus dobânda aferentă
    18 1
  • Lucian
    Banii se duceau la buget. Acum acei bani vor trebui imprumutati de la banci. Noi vom economisi taxa, dar imprumutul tot noi il vom plati + dobanda...
    12 8
  • Superior
    Podul este în reparații de anul trecut. Inclusiv cel de la Giurgeni.
    5 2
  • LUCCI LUCIANO
    NU MAI INTREB DE CASELE DE MARCAT ALE CELOR CARE INCASAU LA GHISEE.ADICA....DACA NU CUMVA SUNT ALE LOR, ALE ANGAJATELOR....CUM FACEAU TOVARASII VAMESI ACUM CATIA ANI...VA AMINTITI? VAMESI PE CARE ,''JUSTITIA'' NOASTRA, I- A ACHITAT. PE TOTI!!!!! STIATI?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru