Taxa de pod de la Feteşti, suspendată în weekend şi propusă pentru eliminare până în septembrie

de Sebastian Toma
Vineri, 01.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful departamentului de proiecte de infrastructură, Alexandru Năstase, a declarat că intenţionează să elimine complet taxa de pod de la Feteşti, titrează Mediafax.

Esential 13 lei este tariful cerut de CNADNR pentru o trecere a podului de la Feteşti la bordul unui autoturism. În weekend-uri, pe perioada menţionată în articol, trecerea este gratuită.
Taxa aplicată la trecerea podului de la Feteşti-Cernavodă ar putea fi eliminată complet de la 1 septembrie, titrează Mediafax. Vestea vine de la Alexandru Năstase, şeful departamentului pentru proiecte de infrastructură, în cadrul unei declaraţii acordate agenţiei de ştiri. Discuţiile de eliminare a taxei de pod au venit după ce autorităţile au decis în repetate rânduri să o suspende temporar pentru eliminarea cozilor formate la staţia de taxare. Un ordin al lui Năstase prevedea suspendarea plăţii taxei de pod la fiecare sfârşit de săptămână până la 1 septembrie, de vineri ora 13:00 până luni ora 13:00, alături de o excepţie pentru ziua de joi, 14 august, începând cu ora 13:00, deoarece ziua următoare era nelucrătoare pentru bugetari.

CNADNR va permite trecerea gratuită pe podul de la Feteşti la orele de vârf din weekend

Urmareste Automarket
Măsura de eliminare a taxei de pod de la Feteşti vine ca o soluţie temporară până la elaborarea şi aplicarea unui sistem modern de încasare a tarifului de trecere a podului peste Dunăre.
În timp ce alte state au soluţii electronice, staţia de taxare foloseşte operatori umani şi are tarife care necesită mai multe bancnote din partea şoferilor, cel mai mic tarif fiind de 13 lei pentru autoturisme, ceea ce înseamnă că trebuie înmânate minimum patru bancnote. Celelalte valori sunt de 47, 64 şi 91 de lei, în funcţie de categoria vehicului. Valorile neobişnuite ale taxei de pod au apărut în urma indexării tarifului conform cu rata inflaţiei în perioada 2008-2012. În plus, nu există soluţii alternative de plată, fiind imposibilă achitarea taxei de pod cu cardul bancar.

Acciza pentru carburanţi: 50 de bani pe litru pentru 4.000 kilometri de autostradă în următorii 12 ani

O staţie de taxare modernă, cu porţi electronice fără barieră, ar putea să reducă semnificativ sau chiar să elimine cozile de la Feteşti.

Autostrada Bucuresti-Constanţa va primi perdele forestiere împotriva viscolului

Eliminarea taxei de pod de la Feteşti aduce o scădere semnificativă a încasărilor CNADNR. Potrivit unor declaraţii anterioare, CNADNR se aştepta să încaseze 16 milioane de euro datorită staţiei sale de taxare de la Feteşti-Cernavodă. Lucrările de reabilitarea ale podului de la Cernavodă, motivul pentru care taxa respectivă este în vigoare, au costat 340 de miii de euro în 2012, o diferenţă enormă faţă de cele 14.5 milioane de euro încasate de staţia de taxare pe parcursul anului respectiv, când doar weekend-urile din luna august au avut scutire de la plata taxei de pod.

DOSAR: Amenzi de circulaţie în Europa

Via Mediafax

Comentarii (2)

  • O poantă .
    3 0
  • Numai aici in Absurdistan, putem plati rovigneta pentry niste drumuri nationale care se opresc la Dunare, iar podul se plateste separat!
    Nu ne pune CNADNR-ul taxa si la podurile celelalte?
    Aberatia asta nu ar trebui sa existe cit timp exista rovigneta! Astia ar fi in stare sa ia si rovigneta si taxa de pod si taxa de autostrada simultan!
    De taxa veche in combustibil si de cei 7 centi ai lui Tonta pentru baroni, ce sa mai vorbim.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru