CNADNR a suspendat temporar taxa de pod de la Feteşti

de Sebastian Toma
Miercuri, 30.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a reduce cozile la staţia de taxare de la Feteşti cu deschiderea oficială a sezonului estival, CNADNR va suspenda temporar plata taxei de pod în perioada 30 aprilie - 4 mai, doar în anumite zile şi intervale orare, anunţă Ziarul Financiar.

Esential 13 lei este cuantumul taxei de pod pentru un autoturism la staţia de taxare Feteşti-Cernavodă de pe Autostrada Soarelui.
2 litri de carburant poate să cumpere un şofer cu banii economisiţi.
Taxa de pod aplicată la trecerea podului Feteşti-Cernavodă de pe Autostrada A2 va fi suspendată temporar, titrează colegii de la Ziarul Financiar. CNADNR, compania care administrează fondurile obţinute de la staţia respectivă de taxare, va sista temporar încasarea taxei de pod (13 lei pentru autoturisme) în vederea fluidizării traficului. Măsura va fi aplicată în anumite intervale orare, începând cu 30 aprilie, achitarea taxei fiind suspendată între orele 12:00 şi 24:00. A doua supendare a plăţii taxei de pod are loc pe 1 mai a.c., de la miezul nopţii şi până la ora 16:00. Cei de la CNADNR s-au gândit şi la turiştii care se întorc, taxa de pod fiind suspendată în intervalul 7:00 – 24:00 în data de 4 mai.

România: Autostrada Soarelui a fost finalizată după 30 de ani

În vara anului 2013, o măsură similară a fost aplicată pe întregul weekend pentru a evita cozile care se formau la staţia de taxare. La vremea respectivă, excepţia de la plata taxei de pod a fost aplicată de vineri ora 6:00 până duminică la ora 24:00 şi era condiţionată de sensul de circulaţie, fiind exceptaţi şoferii care mergeau spre mare în prima zi şi şoferii care se întorceau din vacanţă duminică. Reprezentanţii CNADNR vor să evite cozile din anii trecuţi, care s-au întins pe mai mulţi kilometri.

În mini-vacanţa de 1 mai, sunt aşteptaţi aproape 30.000 de turişi pe litoralul românesc, iar o bună parte dintre aceştia vor sosi folosind Autostrada Soarelui. Măsura a fost descrisă ca fiind populistă de mai multe voci, CNADNR înregistrând pierderi însemnate din cauza acestei excepţii, analiştii estimând un cuantum de mai multe sute de mii de euro pe întreaga perioadă în care taxa de pod nu a fost plătită.

Dacia: "Autostrada Sibiu-Braşov în loc de Sibiu-Piteşti ar fi un dezastru pentru noi"

Coada de la staţia de taxare Feteşti-Cernavodă este o privelişte cunoscută şoferilor care au mers cu maşina pe litoralul românesc. (Sursă Foto)

Urmareste Automarket
Mai mult decât atât, cozile de la staţia de taxare de la Feteşti-Cernavodă au apărut şi în momentele în care taxa nu era validă, deoarece restricţiile de viteză de pe segmentul respectiv erau în continuare aplicabile, ceea ce a perturbat fluxul de trafic. În plus, cozile de la staţia de taxare au apărut în timpul săptămânii, fiind formate de turiştii care au preferat să evite sejurul de weekend şi s-au găsit prinşi în aglomeraţie pe autostradă, în aşteptarea plăţii taxei de pod.

Via ZF | Sursă Foto

Comentarii (2)

  • 1. Prima solutie : sa se plateasca taxa la ultima parcare de pe autostrada, sau chiar la benzinarie si la pod sa se faca verificare prin sondaj-chiar cu video

    2.a 2-a solutie: sa se faca inca o bariera la 3km mai sus sau mai jos,pe ambele sensuri pentru plata TAXEI

    3.a 3-a solutie :combinarea celor de mai sus adica 1+ 2

    4. sa se plateasca si intrarea si iesirea o singura data ,asa se elibereaza cel putin un sens de mers

    5. SA FIE SANCTIONATI ''drastic'' , cei care sunt incapabili sa gaseasca solutii la incasarea taxei
    1 1
  • Mirela
    Bravo Dan! Daca ai o urgenta spre Constanta si ramai fara bani,ce faci dormi pe strazi ca nu poti trece podul la Fetesti?
    Solutia 1. Desfiintarea taxei de pod Fetesti in wichend de vineri pana luni la ora 14,pentru incurajarea turismului pe litoral care este complet gol la ora actuala.
    2. Infiintarea unei taxe de intrare in Bucuresti pentru toate masinile ce tranziteaza capitala ,o polueaza,strica asfaltul,cam 20 lei ar fi rezonabil,sa vezi atunci cat de curat ,.asfaltat linistit si nepoluat ar fi Bucurestiul,asta odata cu amenajarea unor parcari la centura capitalei .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru