CNADNR pregăteşte un sistem electronic de plată a taxei de pod de la Feteşti

de Sebastian Toma
Marti, 17.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Taxa de pod de la Feteşti ar putea fi plătită electronic în această vară de şoferii care vor circula pe respectiva secţiune de traseu a Autostrăzii Soarelui după ce va fi instalat un asemenea sistem, titrează Mediafax.

CNADNR se pregăteşte să intre în secolul XXI şi să introducă un sistem de plată electronică a taxei de pod aferente staţiei de la Feteşti-Cernavodă de pe Autostrada Soarelui. Potrivit Mediafax, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a început lucrările la introducerea unui asemenea sistem, care va permite plata de la distanţă fără oprirea la barieră, existând chiar două posibilităţi de achitare – în avans sau până la ora 24:00 a zilei următoare. Tariful aferent vehiculului va putea fi achitat printr-un SMS la un număr scurt, folosind un card bancar pe un portal web dedicat, printr-o aplicaţie de mobil specifică CNADNR sau prin reţeaua de parteneri autorizaţi ai CNADNR pentru cei care sunt mai puţin abili într-ale tehnologiei moderne.

Sistemul de taxare automată a necesitat o serie de elemente tehnologice complexe pentru a asigura funcţionarea: un sistem de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare, o bază de date actualizată în timp real şi un sistem de clasificare şi identificare a categoriei din care face parte fiecare vehicul care trece podul.

Toate sistemele de mai sus au fost sincronizate pentru a se asigura că fiecare vehicul care trece prin punctul de taxare este identificat în sistem şi că a platit sau va plăti tariful corect pentru categoria din care face parte. În plus, au fost trasate noi marcaje rutiere pentru a presemnaliza prezenţa acestui sistem.

Urmareste Automarket
În cazul în care şoferul alege să plătească taxa de pod la o oră ulterioară trecerii, sistemul aplică o marcă temporară a imaginilor care certifică prezenţa vehiculului respectiv prin punctul de taxare şi este efectuată o înregistrare în sistemul informatic al CNADNR care aşteaptă achitarea tarifului de trecere până la ora 24:00 a zilei următoare.
Dacă nici până atunci nu va fi achitată taxa de pod, acţiunea respectivului şofer va fi trecută drept o posibilă contravenţie.

Via Mediafax

Comentarii (5)

  • Sa presupunem ca acest sistem informatic va functiona la parametri normali, ( desi ma cam indoiesc in urma a ceea ce am citit) eu unul nu cred ca voi ajunge cu masina intreaga pana la acel faimos pod de la Fetesti din cauza miilor de gropi aparute in autostrada din beton ( ati mai pomenit asa ceva? ) din primii 30-40 km !!! Colac peste pupaza, ca si cum nu platim suficiente taxe si impozite, dar drumuri ok - ioc, lucrarile de peticire sau in fine de frezare cu 8 cm incep abia in septembrie -cica! , asa ca ma voi ingramadi spre litoralul nostru precum porcul la taiat!

    P.S As plati aceste taxe impuse ( pod, autostrada, rovig, rca etc ) cu mare drag, daca intr-adevar voi vedea ceva in tarisoara aceasta! Dar vom vedea....,asa cum abia dupa 25 de ani cica avem acest proiect informatic de plata a taxei de pod.
    14 0
  • Suleyman Cunoscatoru
    Nesimtitii astia oare n-ar face un nou sistem de a umple macar gropile, deci sa nu ziceti ca am pretentia de a cere sa asfalteze din nou drumurile. Stiu numai sa caute sisteme de a colecta taxe.

    Vi se pare normal ca un drum reabilitat in toamna lui 2014, sa fie plin de gropi chiar si in straturi noi, in martie 2015 ???
    11 0
  • plata electronica
    Era si timpul ! Nu facem decat sa ne aliniem occidentului. Va ajuta la fluidizarea traficului, dar treburile astea sunt demult in lumea civilizata.
    4 1
  • vasile
    CINE NE POATE DA UN TERMEN CAND VOM CIRCULA SI NOI CIVILIZAT.LA TOATE TAXELE ,IMPOZITELE PLATITE AVEM NISTE CONDITI DE TRAFIC UMILITOARE SI NIMENI DE LA ORICE NIVEL NU RASPUNDE.DE LA PRIMARI LA GUVERN TOTI ISI BAT JOC DE NOI.AR TREBUI O REVOLTA FISCALA IN TOATA TARA. SA PLATEASCA CEI CARE AU FURAT,SAU CEI CARE AU PUTEREA DE DECIZIE.AM IMPRESIA SI MI SE CONFIRMA AN DE AN CA SUNTEM CONDUSI DE NISTE IPOTENTI MINTALI.
    1 0
  • si daca eu nu am telefon,ce se intampla? o sa trec ,ei te filmeaza si apoi iti trimit amenda prin posta cu proces verbal intocmit de cnadr,care nu e valabil !!!!!!!!!!! eu vreau sa platesc cash pe loc.oricum platim o gramada de taxe si drumurile sunt varza! vai de capul lor -cnadr!!!!!!!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru