După "faptă", şi răsplată: CNADNR acordă bonusuri de 21 de milioane de lei, deşi a inaugurat doar 46 de kilometri de autostradă

de Daniel Popescu
Marti, 09.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Naţională de Autostrăzi vrea să acorde angajaţilor bonusuri de 21 de milioane de lei, deşi anul trecut a reuşit contra-performanţa de a inaugura doar 46 de kilometri de autostradă şi de a închide un lot de 22 de kilometri.

Esential 21.25 de milioane de lei este valoarea bonusurilor pe care CNADNR vrea să le acorde angajaţilor
46 este numărul de kilometri de autostradă inauguraţi în 2015
22 este numărul de kilometri de autostradă care au fost închişi circulaţiei în 2015
Anul 2015 a fost unul dintre cele mai proaste din istoria recentă a României pentru reţeaua de autostrăzi, ca urmare a numeroaselor probleme cu infrastructura curentă şi a amânărilor unor lucrări.

Pe parcursul anului trecut au fost inauguraţi doar 46 de kilometri de autostradă, dintre care 35 în luna decembrie, ca urmare a vremii neobişnuit de calde. În schimb, cei 22 de kilometri ai lotului Sălişte - Cunţa au fost închişi traficului după ce asfaltul s-a fisurat pe o porţiune de 200 de metri. Practic, în prezent, România a câştigat într-un an doar 24 de kilometri în plus la reţeaua de autostrăzi.

Cu toate acestea, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) îşi propune să acorde angajaţilor bonusuri de 21.25 milioane de lei, adică echivalentul a aproape 1 milion de lei pentru fiecare kilometru nou de autostradă inaugurat în 2015. Întrucât compania are aproximativ 6.400 de angajaţi, fiecare dintre aceştia ar urma să primească un bonus mediu de aproximativ 3.300 lei.

În plus, CNADNR propune o mărire a fondului de salarii cu 11% comparativ cu anul trecut, la 308.4 milioane de lei.

Practic, bugetul pentru servicii se va micşora, însă CNADNR susţine că acest lucru nu va afecta în niciun fel profitul sau activitatea companiei.

"Sursele proprii de finanţare a activităţii curente şi de investiţii repartizate din profitul net, prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2016, nu sunt afectate de creşterea cheltuielilor de natură salarială, iar diminuarea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile cu scopul creşterii câştigului mediu brut lunar pe salariat nu afectează funcţionarea în bune condiţii a activităţii", precizează CNADNR în nota de fundamentare a bugetului.

Pentru anul 2016, autorităţile şi-au propus să inaugureze circa 95 de kilometri de autostradă.

Via Economica

Comentarii (7)

  • nu e prima data cand spun asta: CNADNR este o mafie institutionalizata...

    Acummai bifam dovada ca rahatii aflati la conducerea acestei caracatite nu dau socoteala nimanui. SI e normal cat aceasta are legaturi cu zona politica.
    16 0
  • Bogdan
    "acest lucru nu va afecta în niciun fel profitul sau activitatea companiei"
    Ce minciuna mai e si asta?
    4 1
  • someone
    ar trebui ca toti directorii si directorasii sa dea inapoi salariile primite de cand s-au angajat....
    cum mai au curaj sa pomeneasca de bonusuri de performanta? ce performanta au facut ei?
    8 0
  • Cică " sursele proprii de finanțare... ", păi care sunt sursele voastre de finanțare și proprii? De la buget și și de la rovignetele proștilor, urmând în viitor să se taxeze și aia câțiva kilometri pentru care primesc acum bonusuri :).
    8 0
  • nu va mai mirati ca asta e sistemul peste tot la stat.

    doar o schimbare radicala poate misca ceva, in rest ca e stanga sau dreapta la putere, sunt de fapt tot ai nostri...
    5 0
  • Premiati incapabilitatea. Bravo CNADNR! Va doresc sa suferiti precum articulatiile masinilor care circula in Romania!
    1 0
  • nu suntem noi prosti ca le platim taxele aberante? daca macar pentru o luna nimeni nu ar mai achita atunci poate poate s-ar schimba ceva..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru