Încep lucrările la autostrada de centură București: autostrada A0 ar trebui finalizată în 2024

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 18.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucrările la autostrada de centură București au început marți pe un tronson din partea de sud a orașului. Întreaga autostradă are 102 kilometri și ar trebui inaugurată în 2024.

Ministerul Transporturilor a anunțat marți startul oficial al lucrărilor la autostrada de centură București, care va primi numele A0.

Autostrada are în total 102 kilometri și a fost împărțită în 7 loturi, dintre care patru loturi pentru secțiunea de nord și trei loturi pentru secțiunea de sud. Lucrările au început la lotul 2 din cadrul autostrăzii de centură A0 Sud, care este cuprins între localitățile Berceni și Bragadiru și are o lungime de 17 kilometri.

Potrivit contractului semnat cu constructorul turc Alsim Alarko, lucrările ar trebui să dureze 30 de luni, ceea ce înseamnă că lotul ar trebui inaugurat în februarie 2022.

În ciuda numeroaselor întârzieri pentru dezvoltarea acestei autostrăzi, autoritățile au dorit să marcheze momentul cu o artificii în culorile naționale.

Licitațiile pentru celelalte două loturi ale autostrăzii de centură A0 Sud, care au lungimi de 17 km și 18 km, au fost deja finalizate, iar autoritățile speră ca lucrările să înceapă pe ambele până la sfârșitul acestui an.

De asemenea, autoritățile speră ca până la sfârșitul anului să fie finalizate și licitațiile pentru cele patru loturi din cadrul autostrăzii de centura A0 Nord.

Pentru moment, autoritățile au anunțat chiar astăzi semnarea primului contract din acest tronson, pentru un lot cu o lungime de 4.5 kilometri.

Conform planurilor actuale, tronsonul A0 Sud ar trebuit inaugurat complet până în anul 2023, în timp ce tronsonul A0 Nord are ca termen de punere în circulație anul 2024.

Via Hotnews, G4Media

Comentarii (28)

  • Ce gluma buna,astia n-au fost in stare 30 de ani sa termine centura actuala dar cica se apuca de alta. Praf in ochii septelului care crede ca inca votul lor conteaza.In 4 ani e gata,da? Ca si cei 5 km de metrou pana in Drumul Tarabei care trebuiau finalizati prin 2015.
    15 2
  • Vitezomanu
    E clar pentru oricine ca e campanie electorala insa e bine ca se apuca. Asta inseamna ca odata si odata vor termina totusi. Deci peste tz ani frumoasa noastra capitala va avea si ea o autostrada de centura.
    9 0
  • Domnul care se semnează tata_rus ar trebui să mai studieze româna (indiciu: șeptel e la singular, votul lor nu).
    Nu mă miră că îndeamnă la absenteism cineva care nu pricepe diferențele dintre cei care au guvernat timp de 30 de ani.
    Și mai dau un indiciu: fix fenomenul ăsta imbecil de a se pi... pe el de vot (și a lăsa o minoritate restrânsă și manipulată să decidă) ne-a adus în această situație. Adică vrem schimbare în bine și cei de la conducere să facă și să nu fure dar noi să nu fim în stare să ne punem neuronul la treabă nici măcar o dată la 4 ani.
    Mentalitate de ”să ne dea, să ne facă”. De șeptel, bine zis.

    Cine vrea să vadă de ce nu s-a făcut și acum se face să se uite bine cine a vrut și cine doar promis.
    Hai că nu e greu.
    14 12
  • mircea badea
    4 ani, 7 loturi, artificii...somalia style.

    sa fie votati tot peste 4 ani si ei.
    8 1
  • @kap,Asa e,am facut acordul prost,eram in trafic la volan(oprit,bara la bara) si aveam altceva in cap,totusi recunosc,n-am nicio scuza in cazul de fata.In schimb,spune-mi,te rog,pe cine sa votez? Ca doar nu candideaza Vlad Tepes sau Sfantul Petru sa imi zici ca am o optiune viabila? Daca stam acasa,ce? Inseamna ca nu le mai legalizam astora dreptul sa isi bata joc de noi,n-au legimitatea oferita de noi prin mascarada votului.Nu te-ai saturat sa iesi din stana din 5 in 5 ani? Ca sa ce? Oricum,poti vota ce vrei,iese intotdeauna doar cine trebuie si ipotetic vorbind,daca ai pe cineva cu adevarat care vrea sa faca treaba,imediat ii bat la usa creditorii(fmi+),ong-urile,statul de drept,societatea civila...
    6 5
  • Ps. Tatraurs,de la camioanele cehesti pe care le-am indragit toata copilaria. Normal,tatrarus pentru voi,Putin,rusii...vechea placa.
    6 4
  • cetateanu'
    nobody cares
    2 1
  • Am fost un pic ironic la adresa numelui pentru că unele idei desprinse din comentarii merg în aceeași direcție cu propaganda putinistă (absenteism, conspiraționism, naționalism).
    Sper că ideile astea (cum ar fi asta cu presupusa inutilitate a votului) vin ca o descărcare a nădufului și nu sunt intenționate.
    Nu sunt eu vreun ”influencer” să indic direcția nimănui, atât mai puțin turmei (cum face insidios și cu cu succes Gâdea de ani de zile).
    Dar o minimă atenție pe știrile verificate și pe ce face fiecare politician ar trebui să arate fiecăruia ce are de făcut cu ștampila.
    Exemplu la subiect și pe scurt: Ponta și toți de la el au sabotat A1, Boc a pornit și/sau deblocat tronsoanele între Sibiu și Nădlac. După ani de mimat interesul, lucrurile s-au mișcat în sub un an mai mult decât au stat ani de zile înainte, și pe A1 și pe A3 și pe A10. Iar acum pe A0.
    În Plus, mai este și o altă variantă, pentru cine vrea să testeze un partid care nu a fost deloc la guvernare.
    E mai bine să stăm acasă și să-i înjurăm cu năduf că nu fac dacă noi măcar acest efort mic la vot nu-l facem?
    11 6
  • @kap. De 30 de ani tot testati,eu unu' sunt satul de testele astea. "In Plus",te referi aici la partidul ala cu plus? Mai bine imi tai o mana decat sa votez asa ceva.Pana una alta,eu stau acasa,tu iesi la vot iar noua amandurora ne va fi la fel de bine sau de rau.
    6 12
  • Ps. Vezi ca exista cateva tari in Europa unde votul este obligatoriu. Halal democratie.
    2 10
  • ”Așa ceva” din păcate mă convinge că faci parte din categoria celor care e mai bine că stau acasă.

    Și da, cel mai mult m-am săturat de cei care stau acasă dar clămpăne de parcă ar fi o mândrie că nu fac nimic și se și laudă cu asta. E o mare descoperire că votul ar fi inutil iar ei sunt taaare deștepți. Bun, dacă sunt așa deștepți fac altceva mai bun și nu ne zic nouă celorlalți fraieri?

    Eu ca de obicei o să-mi fac minimul ăsta de datorie, măcar de bucurie că pot alege și că nu mai avem un ”tătuc” pus acolo pe viață, cum au alții mai fericiți spre răsărit.
    9 8
  • @kap De curiozitate"Și da, cel mai mult m-am săturat de cei care stau acasă","Eu ca de obicei o să-mi fac minimul ăsta de datorie, măcar de bucurie că pot alege și că nu",cand a fost referendumul pentru familie ce ai facut? Din cate bine imi aduc aminte,asria cu+ au fost cei mai vocali atunci cu #stauacasa,#nu votati? Si nu numai ei,toata presa stangista. Acum e bun votul meu,sa ma duc sa "le arat eu cu stampila",nu?
    4 6
  • "tătuc” pus acolo pe viață, cum au alții mai fericiți spre răsărit" iar mai spre apus dupa marea baltoaca e cam la fel,singura diferenta e ca in loc de un partid au doua,mare branza,De fatada,ca in rest sunt amandoua aceeasi moneda,doar partea care cade pe masa difera.
    4 6
  • Referendumul pentru homofobie și cultivarea urii față de semeni de-ai noștri a fost o tentativă a P$D de a crea false temeri oamenilor de rând pentru a se erija apoi politruci locali în vajnici apărători în fața unor ”amenințări” false, inexistente, fabricate.
    40 de milioane de euro cheltuite de la buget pentru a abate atenția de la corupția și incompetența guvernelor Dragnea.
    Am ales să nu legitimez această mizerie, evident.
    Nu crezi că acele două zile de vot puteau fi doar una, aceeași cu cea a alegerilor europarlamentare din 2019? 7 luni mai târziu și banii pentru 3 spitale (construite de o fundație precum cel de lângă Marie Curie, dacă era P$D se construia o budă de banii ăia) nu ar mai fi fost risipiți pe o tentativă jalnică și populistă a unor penali.
    7 7
  • KapDiliu
    Unii se închină la dumnezeu și-l cred atotputernic și plin de iubire și bunătate, dar dau vina (și-l urăsc) pe diavol atunci când se întâmplă ceva rău.

    Tot așa, sunt unii care cred că liberalii sau useriștii sunt minunați și tot ce e rău este cauzat de pesediști.

    Fanatismul (și prostia) se manifestă la fel în orice domeniu.
    12 4
  • Probabil n-ai auzit de cazul Barbu-Racoltea din Anglia si ce s-a intamplat cu copiii lor,unde au ajuns sa traiasca,dar e ok,nu mai intru in detalii,pentru genyl asta de intamplari mai nou cica normale era referendumul nu pentru ce zici mai sus. Sa inteleg ca nu e ok ca eu sa zic ca fac ceva pe vot si stau acasa,doar voi aveti voie,doar atunci cand aveti un interes direct. Psd-ul a ajuns unde ii e locul,la lada de gunoi,acum aveti"guvernul meu",in viitor probabil pe baietii de la + cu bugetarul ala european in frunte,macroul de Romania.Unde dau cu stampila,abia astept sa-mi fac datoria civica si sa "le arat eu lor" la vot iar peste 5 ani sa vina altii care "o sa repare tot raul facut","greaua mostenire"...
    3 6
  • La referndumul pentru homofobie statul acasa nu numai ca echivala cu un vot impotriva, dar avea chiar mai multa greutate. In conditiile alea, am preferat sa-mi exprim parerea in cel mai eficient mod legal.

    Si la alegeri, avand in vedere distributia si obiceiurile electoratului, lipsa de la vot echivaleaza cu un vot pentru un anumit partid/alianta. E ok daca asta vrei sa faci, este dreptul tau. Ce nu este ok este sa te plangi ca cei pe care i-ai ajutat sa ajunga acolo (prin vot sau lipsa lui) nu tin cont de tine si parerile tale. Au trecut 30 de ani, poti sprijini pe altii, dar doar prin vot. Sau te poti inscrie intr-un partid si sa le arati tu cum se face treaba.
    Alte optiuni nu vad, plansul fara actiune este ipocrizie.
    6 6
  • Ce să-ncerc să explic unui om care vede doar guvernul PNL nu și sabotajul legislativ din parlamentul majoritar P$D-ALDE.
    Sau altuia anonim pentru care e greu să vadă că-n ultimii 8 ani P$D a guvernat 6 ani și a avut 8/8 majoritate și-n parlament.
    Așa că cine să fie de vină, USR, care n-a fost o secundă la putere?
    Dacă nu pricepeți sau nu cunoașteți informați-vă corect, sunt argumente și fapte pentru care da, cel mai mult rău ni l-a făcut pe$edeaua. Și în ultimii 8, și în ultimii 30 de ani.
    6 8
  • Subiectul știrii era o autostrada - să sperăm că se va face.
    În rest, replicile cu „penali”, „ciuma roșie” și PSD ca scuză pentru toate neputințele noastre devin obositoare. Nu de alta, dar parcă un fost ministru al transporturilor și de două ori președinte al țării spunea că România nu are nevoie de autostrăzi.

    Oamenii uită repede..
    8 2
  • N-am uitat deloc, cu centuri ocolitoare, cu drumuri expres, cu CFR funcțional măcar ca-n vremea lui Ceașcă, da, pot să fiu de acord cu Băsescu.
    Despre neputințele noastre vorbește-le te rog, distinse anonim, nevotacilor mândri de asta.
    Pentru că ei sunt coautorii perpetuării ciumei roșii la butoane. Și pentru cine are ochii deschiși (nu numai la dezinformări), implicit la situația de care se plâng.
    3 4
  • @kap,poate nu stiai dar in partidul ala de care esti tu mandru sunt o groaza de copii ai celor care au ajutat si au fost"coautorii perpetuării ciumei roșii la butoane" si vorbesc si de ciuma aia mai veche de 30 de ani. Iti dau o groaza de nume dar nu pot aici(ciudat ca sunt o groaza de nume straine,dar asta e). Sunt mari sanse sa ajungeti la putere,nu neg,dupa ce o sa ii zboare p'astia tot cu mascarada #rezist in strada cand ajunge supararea la preaplin.Neo Internationala cand o cantam?Ca asta sunt la baza "frumosii liberi".PS. Mari sanse sa ajungeti dar sa vedem cum se aseaza lucrurile in 4-5 ani in lume ca stam cu dosul pe un butoi cu pulbere.p.p.s.Sunt mandru ca nu ies la vot,zic ca e o virtute personala sa nu ma las prostit pe fata si inca o data,sa repet,voi aia care ati stat acasa la referendum imi bateti obrazul acum ca de ce sunt asa mandru acum ca nu ies la vot.
    2 4
  • Nu crezi că e totuși cazul ca românii să înceapă să construiască ceva fără a se plânge permanent că nu sunt în stare să facă nimic din cauza trecutului?
    - Nu putem face autostrăzi din cauză de M... PSD!
    - Jumătate de țară are WC în fundul curții pentru că am fost ocupați de armata roșie în 44 și nu ne-am mai revenit până în 89..
    - În plus, romanii s-au purtat urât cu dacii, așa că măcar ceva-ceva ni s-o trage și de-acolo...

    Revenind la subiect:
    Au început lucrările la autostrada de centură a Bucureștiului. Foarte bine! Bravo! Succes guvernului de acum! Să o facă!

    O observație:

    Vorbesc doar în nume personal, dar cred că cei care intră pe site-ul „Automarket” nu au nevoie să fie „luminați” cu privire la orientarea lor politică.
    Se presupune că te adresezi unor oameni care sunt suficient de maturi ca să știe când și unde să pună o ștampilă de vot. Niște oameni cărora pe acest site le place să discute de fenomenul auto sub diversele sale forme.
    Succes!
    5 2
  • În cazul referendumurilor absența chiar înseamnă ceva, un vot negativ mai puternic, s-a mai explicat mai sus o dată. La alegeri normale în schimb potențează tabăra care-și asigură o minimă participare (prin manipulare, șantaj cu drepturi date de stat dar prin pixul unor autorități sau alte beneficii). Ar trebui să știe toată lumea cine face asta la noi.
    Amice anonim, hai că nu e greu de-nțeles: tocmai la asta încurajez și eu, la o minimă participare .... minimul e un vot. Eu de asta insist să concluzionăm cine și ce a/n-a făcut, alții se plâng dar nu fac NIMIC și mai sunt și ocoși (a propos de maturitatea unor cititori).
    Referirile mele repetate la adresa unui partid au la bază dovezi directe cu lucrurile promise care nu s-au făcut în principal din cauza oamenilor din acel partid. Pentru că altfel iar auzim placa aia infectă ”toți sunt la fel”.
    Nu. Unii fac puțin/mult, alții au blocat și doar au tocat banii, alții n-am văzut ce pot. Să hotărască fiecare cine merită votat și s-o facă, nu să stea acasă să ne debiteze superior conspiraționisme și alte elemente de propagandă.
    3 4
  • A, și rolul comentariilor mai este uneori de a completa știrea, chiar prin lucruri la care autorul articolului nu poate face referire.
    Exemplu concret: istoria vreunei bucăți de autostradă, cine și de ce.
    Iar cititorii, dacă nu știau, pun mâna, verifică dacă e adevărat ce a spus comentatorul, și poate fac ceva în sensul ăsta. Măcar o dată la 4 ani.
    3 5
  • kapextremist
    @Kap
    Tu nu înțelegi și cred că nici nu-ți place democrația și drepturile omului (niciunui extremist nu-i plac).

    PSD, sau arice alt partid, ajunge în parlament prin vot. Asta a fost voința poporului. Așa funcționează democrația și, atunci când vei pricepe modul de funcționare al acestui sistem, vei fi mai puțin revoltat de numărul de ani pe care l-a petrecut un partid la putere.

    La capitolul drepturile omului, trebuie să înțelegi că votul este un drept, nu o obligație. Sunt 3 moduri de a vota: pentru, împotrivă și abținere. A-i condamna pe cei care se abțin e la fel de culpabil ca și condamnarea celor care merg la vot.
    Acum ai priceput de ce e o imbecilitate să-i dușmănești pe cei care nu merg la vot?
    9 2
  • M-am luat de cei care nu merg la vot ȘI COMENTEAZĂ, e o mare diferență.
    Cine e nemulțumit dar nici măcar nu merge la vot e un mare ipocrit.
    Bineînțeles că poate sta acasă, e dreptul oricui să nu-i pese, dar să nu se mai plângă că nu fac alții (și) pentru el.
    Adică dacă vrei drumuri să te dai cu mașina vezi cine e credibil și dă-i o șansă să facă.
    Miorlăiala sictirită și deznădejdea în fața ”conspirațiilor oculte” nu cred că ajută.
    0 6
  • Nu e nicio diferență. Este vorba de același lucru: respectarea drepturilor omului.
    Nu poate exista nicio motivație pentru restrângerea dreptului la liberă exprimare. Toți oamenii au drepturi egale.
    Cei care nu merg la vot au exact aceleași drepturi ca toți ceilalți cetățeni. Cine susține contrariul este extremist.
    5 2
  • @kap
    Ba, tu nu pricepi ca aici se discuta despre masini ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru