Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă poate fi plătită și prin aplicația Auto.ro

de Sebastian Toma
Miercuri, 03.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Taxa aferentă traversării podului Fetești-Cernavodă poate fi plătită și prin intermediul aplicației Auto.ro. Serviciul nu are niciun cost suplimentar față de tariful standard al stației de taxare.

Aplicația Auto.ro permite acum plata taxei de pod aferente stației de la Fetești-Cernavodă, anunță realizatorii săi. La fel ca în cazul plății prin SMS, plata tarifului de trecere prin punctul de taxare implică trecerea liberă, fără a mai aștepta la barieră, și vine fără niciun cost suplimentar pentru șofer față de tariful standard al categoriei de care aparține vehiculul său. În plus față de sistemul clasic propus de autorități și perfect funcțional, aplicația aduce un formular prin care sunt solicitate toate datele necesare efectuării plății, care elimină necesitatea memorării secvenței în care trebuie scrise informațiile care vor fi trimiste prin SMS către CNADNR pentru achitarea tarifului prin sms.

Rovinieta poate fi achitată şi prin SMS

La fel ca la plata taxei prin SMS, utilizarea aplicației Auto.ro pentru achitarea tarifului de trecere la Fetești-Cernavodă implică o singură trecere, fiind necesară o nouă plată pentru întoarcere. Plata taxei de pod de la Fetești-Cernavodă poate fi făcută înaintea trecerii podului sau cel târziu până la ora 23:59:59 a zilei următoare trecerii. Soluția de plată prin SMS a fost implementată de autorități pentru a evita formarea de cozi la stațiile de taxare de pe pod.

Există în continuare posibilitatea achitării taxei de pod Fetești-Cernavodă și fără telefonul mobil, prin intermediul rețelelor mari de stații de alimentare cu carburant. Mai există și varianta achitării taxei de pod prin metoda clasică, folosind punctul de taxare de pe banda unu, dar aceasta ar putea să fie și cea mai păguboasă din punctul de vedere al timpului necesar efectuării plății. La momentul redactării acestui articol, vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare temporare (numere roșii) sunt scutite de plata taxei de pod de la Fetești.

Urmareste Automarket
Taxa de pod poate fi achitată prin SMS din rețelele de telefonie mobilă Vodafone, Orange, Telekom sau DigiMobil și nu vine cu o taxă suplimentară față de tariful impus de CNADNR, indiferent că este plătită prin SMS, prin aplicația Auto.ro sau în rețelele de stații de alimentare cu carburant incluse în program.
Momentan, serviciul este disponibil doar pentru stația de la Fetești-Cernavodă, dar reprezentanții Auto.ro promit introducerea sa în viitorul apropiat și pentru alte poduri de trecere.

Via Auto.ro | Foto: Gabriel Petrescu/Promotor

Comentarii (2)

  • Puteti sa puneti voi plata si la Mega Image, ca tot la coada la bariera o sa stea poporul.
    6 1
  • talharie!
    la ce folosesc banii aia? il reconstruiesc de la zero anual?
    romanii accepta ca sclavii orice.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru