Proiect de lege

Marti, 06 Februarie | Intern

Proiect: Permisul, anulat pe viață pentru șoferii care produc accidente mortale

Mai mulți deputați din partea PNL au inițiat un proiect de lege prin care cer anularea pe viață a permisului pentru șoferii care produc accidente mortale sub influența alcoolului și drogurilor. Proiectul de lege a fost adoptat în mod tacit de Senat.
Luni, 12 Iunie 2023 | Intern

Modificare Cod Rutier: Luminile de întâlnire sau de zi, utilizate pe toate categoriile de drumuri publice

Potrivit unui proiect legislativ, promulgat de șeful statului, șoferii vor avea obligația de a utiliza, pe timpul zilei, luminile de întâlnire sau cele diurne pe toate categoriile de drumuri publice. Legea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
Vineri, 13 Mai 2022 | Intern

Codul rutier, modificat: limita de viteză pe drumurile expres, mărită la 120 km/h

Președintele României a promulgat proiectul de lege conform căruia limita de viteză pentru drumurile expres este majorată până la 120 km/h. Legea intră în vigoare la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial.
Miercuri, 30 Martie 2022 | Intern

PROIECT: Neplata amenzilor poate atrage suspendarea permisului

Potrivit unui proiect de lege inițiat de reprezentanții puterii, va fi stabilit un termen limită de 60 de zile pentru plata unei amenzi de circulație. În cazul neachitării la termen, se va suspenda dreptul de a conduce până în momentul plății.
Luni, 28 Martie 2022 | Intern

Guvern: Proiect de lege pentru majorarea amenzilor pentru lipsa rovinietei

Executivul a inițiat un proiect de lege pentru majorarea amenzilor aplicate șoferilor care circulă pe drumurile publice din România fără să plătească rovinieta.
Vineri, 03 Decembrie 2021 | Intern

Cursurile de conducere defensivă și prim-ajutor ar putea deveni obligatorii

Șoferii care vor să dețină carnet de conducere sau care au permisul suspendat, vor trebui să participe la cursuri obligatorii de conducere defensivă și de prim-ajutor, conform unui proiect de lege.
Joi, 18 Noiembrie 2021 | Intern

PROIECT: Șoferii nu vor mai plăti taxa de pod peste Dunăre de la 1 ianuarie 2022

Un proiect de lege care elimină taxa de pod peste Dunăre, plătită de șoferi la trecerile de la Fetești - Cernavodă și Giurgeni - Vadu Oii, a primit raport favorabil și urmează să fie supus spre adoptare, prin vot final, în Parlament. Taxa ar urma să fie eliminată de la 1 ianuarie 2022.
Luni, 06 Aprilie 2020 | Intern

Proiect de lege: șoferii care vor avea permisul suspendat vor trimite actele prin curier, iar contestațiile vor putea fi depuse online

Un proiect de lege prevede că, în perioada stării de urgență, șoferii care rămân fără permisul de conducere după încălcarea regulilor de circulație vor trimite actele doar prin curier, iar contestațiile vor fi depuse online.
Vineri, 27 Decembrie 2019 | Intern

Proiect de lege pentru eliminarea rablelor de pe străzi: mașinile abandonate vor fi ridicate după 6 luni

Mașinile abandonate pe spațiul public vor fi ridicate după 6 luni, inclusiv cele care nu au numere de înmatriculare sau au numere de înmatriculare străine, potrivit unui proiect de lege.
Joi, 11 Iulie 2019 | Intern

Legea care ar fi restricționat utilizarea radarelor este neconstituțională: polițiștii pot folosi în continuare radare care nu sunt amplasate în locuri vizibile

Legea prin care utilizarea radarelor ar fi fost puternic restricționată a fost declarată neconstituțională, astfel că polițiștii vor putea utiliza în continuare radare pe mașini neinscripționate și care nu sunt amplasate în locuri vizibile.
Joi, 20 Iunie 2019 | Intern

Proiect de lege: fumatul va fi interzis în mașinile în care se află minori sau femei însărcinate

Fumatul va fi interzis în mașină în prezența persoanelor minore sau a femeilor însărcinate, potrivit unui amplu proiect de lege care va restricționa utilizarea și promovarea produselor din tutun.
Miercuri, 15 Mai 2019 | Intern

Utilizarea radarelor va fi restricționată: mașinile trebuie să fie inscripționate și amplasate în locuri vizibile

Radarele vor fi instalate doar pe mașini inscripționate și amplasate în locuri vizibile, în timp ce radarele de tip pistol vor putea fi folosite la cel mult 10 metri de mașina de poliție, potrivit unui proiect de lege adoptat de Parlament.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Intern

Proiect: amendă de până la 10.000 de lei și ridicarea mașinii pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Un proiect de lege prevede că șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap vor primi o amendă de până la 10.000 de lei, iar mașina va fi ridicată.
Joi, 08 Noiembrie 2018 | Intern

Proiect de lege în dezbatere publică: Poliția să poată constata contravențiile și în baza înregistrărilor video trimise de ceilalți participanți la trafic

Un deputat propune ca polițiștii să poată da amenzi pe baza înregistrărilor video primite de la ceilalți participanți la trafic. Pentru moment, proiectul se află în dezbatere publică, urmând ca în 2 săptămâni să intre în circuitul parlamentar.
Luni, 15 Octombrie 2018 | Intern

Proiect de lege: suspendarea permisului pentru consum de alcool ar putea fi înlocuită cu 6 luni de condus cu un dispozitiv de detectare a alcoolului

Șoferii prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice ar putea fi obligați să conducă 6 luni cu un dispozitiv care oprește motorul mașinii dacă detectează alcool în aer, în loc să aibă permisul suspendat pentru 3 luni, potrivit unui proiect de lege.
Joi, 27 Septembrie 2018 | Intern

Proiect de lege: mașinile Băncii Naționale care efectuează transporturi de valori vor avea girofar albastru și prioritate pe drumurile publice

Mașinile din dotarea Băncii Naționale a României care efectuează sau însoțesc transporturile de valori ar putea să fie dotate cu girofar albastru și, astfel, șoferii vor trebui să le acorde prioritate de trecere, potrivit unui proiect de lege.
Joi, 16 August 2018 | Intern

Proiectul care interzice înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta din afara Uniunii Europene a fost aprobat

Ministerul Transporturilor a aprobat proiectul care interzice înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta importate din afara UE. În plus, actualii proprietari vor fi obligați să schimbe postul de conducere la orice modificare a Cărții de Identitate.
Marti, 24 Iulie 2018 | Intern

Proiect de lege: înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta importate din afara Uniunii Europene va fi interzisă

Înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta importate din state care nu fac parte din UE va fi interzisă, potrivit unui proiect de lege. Măsura va afecta inclusiv importurile din Marea Britanie după ieșirea din UE planificată pentru martie 2019.
Luni, 09 Iulie 2018 | Intern

Proiect de lege: birou unic pentru înmatricularea mașinilor la RAR

Un proiect de lege depus la Parlament prevede reducerea birocrației pentru înmatricularea mașinilor prin apariția unui birou unic în cadrul sediilor Registrului Auto Român unde să se proceseze toate documentele.
Miercuri, 27 Iunie 2018 | Intern

Proiect de lege: polițiștii vor putea să folosească radarele doar pe mașini inscripționate și în locuri semnalate prin panouri rutiere

Proiectul de lege care reglementează utilizarea radarelor a fost modificat și presupune acum ca polițiștii să utilizeze dispozitivele doar în locuri semnalate prin panouri rutiere cu cel puțin 500 de metri înainte.

Tag-uri similare

Romania, Taxa auto, guvern, proiect de lege, taxa auto 2011, lege, impozit auto, impozite auto, impozit auto 2011
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru