Opel eCorsa: versiunea electrică a modelului subcompact debutează în 2020

de Cornel Șocariciu
Marti, 12.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Opel Corsa va debuta în 2019, iar din 2020, constructorul din Russelsheim pregătește și o versiune 100% electrică. Numele ales de Opel este eCorsa, iar modelul va fi produs în cadrul uzinei din Zaragoza, Spania.

La finalul anului trecut, Opel a prezentat un proiect amplu de reorganizare a gamei de modele ca urmare a trecerii de la General Motors la Grupul PSA. Noua strategie include lansarea unei versiuni electrice sau hibride pentru fiecare model din gamă până în 2024.

Acum, constructorul german confirmă planurile pentru Corsa. Modelul de clasă mică va primi în 2019 o nouă generație echipată cu motoare convenționale. Începând cu 2020, Corsa va avea și o versiune electrică, pe care nemții o vor numi eCorsa. Denumirea a fost confirmată de oficialii Opel, iar producția viitorului eCorsa va avea loc în uzina din Zaragoza, Spania.

Opel nu a furnizat niciun fel de detalii tehnice cu privire la noua generație Corsa, însă știm deja că aceasta va utiliza platforma CMP a Grupului PSA Peugeot-Citroen. Pentru versiunile electrice, grupul a pregătit arhitectura e-CMP.

În prezent, Corsa este modelul cu cele mai mari vânzări din cadrul constructorului din Russelsheim, cu peste 231.000 de unități comercializate anul trecut pe Bătrânul Continent.

Via | Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru