Pagani Zonda 764 Passione, numele ultimului exemplar Zonda

de Sebastian Toma
Marti, 11.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ultimul exemplar Pagani Zonda va avea un motor de 760 CP şi un nume special - 764 Passione, după dorinţa clientului. Unele surse spun că acesta va avea transmisie manuală.

Esential 760 CP va dezvolta ultimul exemplar Pagani Zonda, boteza 764 Passione.
Pagani Zonda se pregăteşte să iasă din producţie. Ultimul exemplar va purta numle Zonda 764 Passione şi este echipat cu motorul lui Zonda R, o unitate V12 de 7.3 litri care dezvoltă 760 CP, dezvoltat de AMG. Modelul preia şasiul lui Zonda F şi prezintă o caroserie vopsită în mov, cu jante cu accente mov şi cu etriere vopsite mov. Potrivit unor surse, modelul este echipat cu o transmisie manuală. Lewis Hamilton posedă un Pagani Zonda cu o motorizare identică şi echipat tot cu o transmisie manuală.

Pagani va construi doar trei exemplare ale lui Zonda 760, al treilea fiind modelul 764 Passione. Zonda iese din producţie alături de motorizarea AMG M120, aceasta urmând să fie eliminată din producţie de la uzina Mercedes-Benz care o construia. În raport cu Zonda Cinque, modelul 764 Passione oferă 90 CP în plus, pe când modelul Zonda R este surclasat cu 20 CP de această ediţie specială.

Spre deosebire de Zonda R, noul 764 Passione are drept de circulaţie pe drumurile publice.

Urmareste Automarket
Potrivit unor surse, noul model Pagani prezintă o serie de componente aerodinamice preluate de la Zonda Cinque, alături de un set de elemente complet noi. Pasionaţii Pagani au reuşit să vadă noul model în cadrul unei vizite a uzinei, iar acesta avea jante din aliaj cu lăţimea de 10 inch şi avea o caroserie din fibră de carbon nevopsită.

Via WorldCarfans

Comentarii (6)

  • Cutie manuala? Bad move... n-o sa le placa arabetilor
    4 2
  • Aceste masini sunt fabricate numai la comanda, deci cutia manuala a fost la cerinta viitorului proprietar.
    7 0
  • ar fi frumos sa faceti un articol cu masinile exotice din garajele pilotilor...
    5 0
  • Mariusr22
    Cred ca e al V-lea model scos de Pagani ca fiind ultima Zonda. Nu-i mai cred! Eu il astept pe urmatorul si ma apuc sa strang bani sa-mi iau si eu. Poate nepotii mei vor apuca sa ia o Zonda cu banii stransi.
    3 0
  • Mircea
    Poza 3 si 11 una si aceeasi
    Poza 5 si 28 una si aceeasi
    Poza 6 si 25 una si aceeasi
    Poza 23 si 34 una si aceeasi
    Poza 30 cu 35 tot una si aceeasi
    PRAF
    4 0
  • mmm, ultima Zonda :) Dupa aceasta vor mai fi cateva ultime Zonda si apoi iese din productie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru