Peugeot 508 va primi o nouă versiune sportivă în toamnă: modelul ar putea utiliza motorul de 270 de cai putere de pe 308 GTI

de Daniel Popescu
Luni, 26.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a confirmat că 508 va primi încă o versiune sportivă în toamna acestui an, iar aceasta ar putea fi echipată cu motorul PureTech de 1.6 litri și 270 de cai putere disponibil în prezent pe 308 GTI.

Noul Peugeot 508 a primit numeroase aprecieri pentru schimbările de design la lansarea din luna februarie, iar modelul de segment D este disponibil cu un singur motor pe benzină PureTech cu capacitatea de 1.6 litri.

În cazul versiunii standard, acesta furnizează 180 de cai putere, în timp ce 508 GT mizează pe o versiune de 225 de cai putere a acestui propulsor.

Publicația franceză L'Argus susține însă că a primit confirmarea din partea managerului de produs Laurent Blanchet că noul 508 va primi în toamna acestui an o versiune și mai puternică. "Vrem să concurăm cu cei mai buni constructori premium", a precizat și șeful celor de la Peugeot, Jean-Philippe Imparato.

Sursa citată menționează că oficialii mărcii franceze nu a detaliat despre ce motor este vorba, însă nici nu este greu de intuit. În prezent, cel mai puternic motor din gama Grupului PSA este un motor Pure Tech de 1.6 litri și 270 de cai putere, care echipează în prezent Peugeot 308 GTI. Prin urmare, nu este exclus ca noua versiune să primească numele Peugeot 508 GTI.

În plus, sursa citată afirmă că noua versiune va trece și printr-o serie de schimbări de design comparativ cu 508.

Astfel, vor exista noutăți estetice atât în privința exteriorului, cât și în cazul materialelor folosite pentru interior, dar și în privința unor setări de natură tehnică.

Prezentarea oficială a noii versiuni sportive va avea loc cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Paris de la începutul lunii octombrie înainte ca aceasta să fie disponibilă pentru achiziție din prima parte a anului 2019.

Via L'Argus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru