Peugeot Exalt - conceptul hibrid al unui coupe cu patru uşi

de Bogdan Mirică
Marti, 08.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a dezvăluit astăzi noul Exalt, un concept pe care îl va lansa oficial cu ocazia Salonului de la Beijing, programat să înceapă săptămâna viitoare.

Urmareste Automarket
Peugeot continuă să îşi concentreze atenţia asupra pieţei din China, motiv pentru care a pregătit deja o surpriză pentru ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Beijing, programat să îşi deschidă porţile în data de 20 aprilie, la trei zile de la debutul unui alt eveniment auto, dincolo de Ocean însă, la New York. Peugeot va expune la Beijing conceptul Exalt, o continuare a celebrului Onyx, prezentat în urmă cu doi ani la Salonul Auto de la Paris.

Prototipul Exalt este un coupe cu patru uşi, desenat cu linii extrem de sportive.

Partea frontală introduce o nouă formă pentru grila radiatorului, dar şi o filosofie diferită pentru blocurile optice. Prizele de aer triunghiulare de la nivelul spoilerului contribuie la definirea aspectului sportiv.

Esential 340 de cai putere va oferi motorul conceptului Exalt.
Peugeot descrie exteriorul lui Exalt ca fiind o asociere interesantă între oţel brut şi un material textil eficient, botezat Shark Skin, inspirat, după cum o spune şi numele, de pielea rechinului. Deşi nu au fost publicate momentan fotografii cu interiorul, Peugeot ne promite un amestec de piele, materiale textile şi metale neprelucrate.

Propulsia este asigurată de un ansamblu Hybrid4, deja cunoscut fanilor PSA Peugeot-Citroen, regândit însă într-o configuraţie inedită de resurse şi eficienţă. Motorul cu ardere internă şi cel electric garantează resurse totale de 340 de cai putere.

Comentarii (1)

  • Ohooooo!!!!!!!!

    Foarte spectaculos designul, are ceva de masina japoneza, dar este un design agresiv, cu foarte multa personalitate.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru