Planurile Skoda pentru mașini electrice: motoare de până la 300 CP și autonomie de până la 600 de kilometri

de Daniel Popescu
Sambata, 26.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că mașinile electrice pe care le va dezvoltă vor avea motoare de 140-300 de cai putere, în timp ce autonomia va varia între 400 și 600 de kilometri.

Skoda este unul dintre numeroșii constructori care va dezvolta mașini electrice pentru a respecta noile norme de poluare care vor intra în vigoare în următorii ani. Constructorul ceh a anunțat în acest an Skoda Vision E, conceptul care va debuta în Europa la Salonul Auto de la Frankfurt și care prefațează viitoarele modele de serie cu propulsie electrică.

Cu numai câteva săptămâni înainte de acest eveniment, Skoda a oferit și primele detalii concrete despre performanțele la care trebuie să ne așteptăm din partea viitoarelor modele electrice de serie.

Astfel, motoarele vor avea între 140 și 300 de cai putere, în timp ce autonomia oficială conformă standardului NEDC va oscila între 400 și 600 de kilometri, în funcție de model. În plus, cele mai puternice modele electrice vor fi capabile să ajungă la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde, în timp ce viteza maximă va fi de 180 km/h.

Nu în ultimul rând, modelele vor fi oferite atât cu tracțiune spate, cât și cu tracțiune integrală, portbagajul va avea o capacitate de circa 560 de litri, iar Skoda promite că prețurile vor fi "competitive" comparativ cu modele similare echipate cu motoare convenționale.

De asemenea, Skoda promite un sistem de infotaiment de generație nouă cu dimensiuni generoase care va fi poziționat central, iar un ecran secundar va fi amplasat în spatele volanului, în timp ce consola centrală va avea o interfață asemănătoare cele ale tabletelor.

Via Auto Express

Comentarii (7)

  • Bravos Skoda, asteptam si pentru modelul Karoq variante: PHEV cu incarcare la priza si autonomie 100 km precum si o electrica cu 500-600 km autonomie, cat mai curand !!!!
    10 2
  • ionache
    Nu zic nu, sunt bune EV-urile pentru distante scurte, de oras sau de naveta periurbana, mai ales daca stai la casa si poti sa reincarci peste noapte. Cand insa masinile astea or sa aiba o autonomie REALA de minim 500 km la -15 grade iarna (nu bullshit-uri gen NEDC), incarcarea n-o sa dureze mai mult de 10 minute iar statiile de incarcare or sa fie macar tot atat de multe ca benzinariile actuale, ca sa nu trebuiasca sa faci pauze de 2-3 ore pentru o reincarcare ca sa poti sa iti continui drumul, abia atunci vor deveni o alternativa de masa cu adevarat viabila. Pana atunci tot o nisa vor ramane, cu tot heirup-ul producatorilor si al guvernelor.
    6 4
  • Sunt total de acord cu ideea de a avea o masina 100% electrica.
    Dar daca locuiesc la etajul 7 cum incarc eu bateriile ? Nu avem inca
    infrastructura necesara pentru asa ceva.
    6 5
  • @ tony

    avem infrastructura!

    In tarile mai dezvoltate financiar, se monteaza prize pentru masinile electrice pe stalpii de electricitate!

    Asa ca asteptam 300 km reali si 10.000 euro masina.
    6 1
  • Ce naiba planuri are fratilor Skoda? Planurile sunt ale grupului VAG iar Skoda o sa primesca firimiturile.
    Lasati-ne cu electricele ca nu-s viabile momentan. Deocamdata sunt pentru bogati si balerini.
    1 7
  • Edikkk
    Cred ca o masina diesel pentru familie si doua masini mici de oras
    - electrice sau
    - plugin-ev
    - sau hibride (dar cele gen e-power care are rularea full-electric nu hyunday ioniq care nu prea sunt hibride sunt mild-hibride)
    este solutia ideala

    sa spunem ca 90% din oameni oricum circula 90% din timp in raza a 50km zilnic, atunci, daca vorbim de grupul VAG, ar fi :
    - un Passat diesel
    - doua VW e-up
    si s-a rezolvat problema.

    Binenteles, ceea ce ar ajuta ar fi o casa ca sa ai incarcarea in garaj (dublu) dar chiar si asa odata ce este cerere imediat vine si infrastructura.
    4 2
  • andrei
    ce vise.....umede. 300km reali si 10k masina electrica. pana si amaratul ala de logan de 6000 a cam ajuns 10k. daca ala e 10k, cam imposibil sa vezi electrica la 10. mai ales ca preturile la masini de orice fel au tot crescut in ultimii ani. mai 1% anul asta, mai 1% la anul si tot asa.
    iar faptul ca sunt pt bogati asa e. dar daca nu le cumpara nici aia, nu vor ajunge in veci mainstream pt ca producatorii vor renunta sa le mai faca.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru