Polaris Slingshot: sportiva cu trei roţi care se conduce cu permis moto

de Bogdan Mirică
Marti, 29.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polaris calcă pe urmele celor de la KTM şi propune un vehicul cu trei roţi, botezat Slingshot. Modelul se poate conduce doar cu permis moto şi dispune de 173 de cai putere.

Inspiraţi probabil de ideea unui automobil sportiv de tipul lui KTM X-Bow, cei de la Polaris au decis să se adreseze unui public destul de restrâns, care preferă o combinaţie între motocicletă şi maşină.

Aşa a luat naştere Polaris Slingshot, un vehicul sportiv, cu numai trei roţi, care poate fi condus doar cu permisul de categoria A. Bineînţeles, împreună cu o cască pentru şofer şi ocupantul locului din dreapta.

Cu o lungime de 3799 mm, o lăţime de 1971 mm şi un ampatament de 2667 mm, noul Polaris Slingshot vine cu o gardă la sol de numai 127 mm şi cu o ţinută de drum sportivă. Jantele faţă au o dimensiune de 18 inch, în vreme ce singura roată spate măsoară 20 de inch. Caroseria este alcătuită dintr-un polimer extrem de rezistent şi în acelaşi timp uşor, ceea ce face ca masa totală să însumeze doar 756 de kilograme.

Esential 173 de cai putere dezvoltă Polaris Slingshot.
756 de kilograme cântăreşte Polaris Slingshot.
Această masă extrem de redusă este pusă în mişcare de un propulsor Ecotec de 173 de cai putere şi 350 de Nm, suficient pentru a imprima performanţe demne de invidiat alături de o cutie manuală cu cinci rapoarte.

Interiorul este destul de simplist, fiind echipat cu o tapiţerie rezistentă la apă, cu un sistem audio cu şase difuzoare, cu mai multe spaţii de stocare închise cu cheie, cu un ecran LCD de 4.3 inch, cu suport de USB şi cu cameră pentru marşarier.

Comentarii (2)

  • cred ca va refereati la can-am spyder nu la KTM, deoarece ktm are 4 roti.
    1 1
  • carasin.alex.06@mail.ru
    cit al vinzi ?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru