OFICIAL: KTM a prezentat versiunea de performanţă X-Bow R

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.05.2011
KTM lansează un derivat mai puternic al modelului x-Bow, etichetat cu indicativul "R". Acesta dezvoltă 300 de cai şi dispune de o suspensie nouă, mult mai rigidă.

Esential

300 de cai oferă motorul 2.0 TFSI modificat de KTM.

KTM a prezentat astăzi noul X-Bow R pe pista austriacă Zeltweg, rebotezată recent cu numele Red Bull Ring. Derivatul de performanţă preia caracteristicile dinamice ale modelului de bază şi le exploatează mai bine, ţinând cont de cerinţele publicului, care şi-a dorit mai mulţi cai, mai multă precizie şi mai multe performanţe.

Noul X-Bow R primeşte o versiune mai puternică a propulsorului 2.0 TFSI de provenienţă Audi, regăsit pe modelele S3 şi TT-S. KTM a înlocuit însă turbina, a modificat sistemul de injecţie, a montat o unitate de control nouă şi a reuşit să obţină un total de 300 de cai putere şi 400 de Nm.

Aportul de putere a fost sinonim şi cu mărirea rigidităţii caroseriei din fibră de carbon. Mai mult decât atât, motorul a fost repoziţionat, aflându-se acum cu 19 mm mai aproape de sol decât cel al versiunii standard. Ca o consecinţă directă, X-Bow R poate genera o acceleraţie laterală de 1.5 g. Suspensiile nu au fost nici ele uitate, fiind rigidizate si pe puntea faţă şi pe cea spate.

Preţul fixat de KTM pentru derivatul de performanţă este de 58.795 de euro fără taxe.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru