Noul KTM X-Bow GT-XR: 500 CP și masă proprie de 1.130 kilograme

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 07.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
KTM a publicat primele imagini și informații despre noul X-Bow GT-XR. Acesta dispune de 500 CP, iar producția va fi limitată la doar 100 de exemplare anual.

După ce și-a făcut apariția în mai multe imagini teaser, a venit acum momentul să facem cunoștință cu noul KTM X-Bow GT-XR: o mașină dezvoltată pentru circuit, dar pe care o poți utiliza fără probleme pe drumurile publice.

Noul model al austriecilor are un șasiu de tip monococă din fibră de carbon și o masă proprie de 1.130 de kilograme. Este echipat cu un motor de 2.5 litri, de proveniență Audi, care dezvoltă 500 CP și 581 Nm cuplu.

Puterea este livrată punții spate prin intermediul unei transmisii automate cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj.

În aceste condiții, KTM X-Bow GT-XR atinge 100 de km/h în 3.4 secunde și o viteză maximă de 280 km/h. Rezervorul de combustibil are o capacitate de 96 de litri.

Frânele cu discuri de oțel sunt standard, însă lista de opționale include și frânele cu o serie de componente carbon ceramice. Suspensia poartă semnătura celor de la Sachs.

Așa cum spuneam, în ciuda aspectului care te duce cu gândul la o mașină de competiție, noul X-Bow GT-XR poate fi condus pe drumurile publice.

Chiar și așa, interiorul propune un volan detașabil, din carbon, pedale ajustabile, aer condiționat și sistem audio cu conexiune prin Bluetooth.

KTM va construi doar 100 de exemplare X-Bow GT-XR anual. Prețul pornește de la 284.900 de euro.

via KTM

Comentarii (2)

  • Bine că e limitată ...
    2022 şi mai scot termice...
    Mai marea ruşinea!!
    1 1
  • Mircea Badea
    slabut..daca era electrica putea avea baterie si motor din fibra si cantarea la jumate..am condus masini cu 4 usi mai usoare..:)

    dar arata nespus de bine!

    sachs e supremul la suspensie?
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru