Pilotul român Mani Gyenes revine în Raliul Dakar după o absenţă de doi ani

de Daniel Popescu
Joi, 11.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul român Mani Gyenes a anunţat că va concura în Raliul Dakar 2015 cu o motocicletă KTM 450 Rally cu obiectivul de a termina în primii 20 de concurenţi la clasa moto.

Esential 1 este locul ocupat de Mani Gyenes la clasa Maraton la Raliul Dakar 2011
17 este cea mai buna clasare a lui Mani Gyenes in clasamentul general al Raliului Dakar (2012)
România va fi reprezentată în ediţia de anul viitor a Raliului Dakar, cea mai dură competiţie de anduranţă din lume, de pilotul Mani Gyenes din Satu Mare.

Acesta a reuşit să-şi asigure bugetul necesar şi va lua startul la clasa moto cu o motocicletă KTM 450 Rally, iar principalul său obiectiv este obţinerea unui loc în primii 20 în clasamentul general. Gyenes s-a înscris la categoria Maraton, cea la care schimbarea motorului şi a altor componente este interzisă pe tot parcursul campaniei.

Gyenes a mai concurat în Raliul Dakar şi în 2011, atunci când a câştigat competiţia la clasa Maraton şi a ocupat locul 18 la general, dar şi în 2012, atunci când a ocupat poziţia a 17-a în clasamentul general.

Pentru mine, Raliul Dakar este un mod de viaţă.

Mani Gyenes
Pilot Raliul Dakar
"Pentru mine, Raliul Dakar este un mod de viaţă.
Din păcate, nu am găsit bugetul pentru a concura în 2013 şi în 2014, iar acum revenirea în Dakar este incredibilă. Ultima dată când am concurat am reuşit să termin pe 17 în clasamentul general şi sper ca în acest an să mă clasez tot în top 20. În 2011 am fost cel mai rapid la clasa Maraton şi în acest an voi încerca să revin pe podium. Va fi foarte dificil în Bolivia pentru că vom rula la altitudini foarte mari, dar raliul Dakar nu este o cursă uşoară"
, a declarat el. 

Raliul Dakar 2015 va avea loc în perioada 3-17 ianuarie în America de Sud. Startul se va da la Buenos Aires, iar piloţii vor traversa Chile şi Bolivia înainte de a trece linia de sosire tot în capitala Argentinei. La ediţia de anul viitor işi va face revenirea Peugeot, care va miza pe serviciile lui Carlos Sainz Jr şi Cyril Despres la volanul unor maşini Peugeot 2008 DKR.

Comentarii (4)

  • Bafta Mani !
    8 0
  • hazard
    Hai Romania!
    2 1
  • liviu_roro
    Bafta multa!
    2 0
  • Satmarean
    Hai Mani, Romania, Satu Mare!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru