Peugeot revine în Raliul Dakar! Carlos Sainz şi Cyril Despres vor concura cu Peugeot 2008 DKR

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot va reveni în Raliul Dakar începând din sezonul 2015. Constructorul francez va participa în competiţie cu un Peugeot 2008 DKR care va fi pilotat de dublul campion mondial de raliuri Carlos Sainz şi de francezul Cyril Despres, câştigător de cinci ori al competiţiei la clasa moto.

Esential 4 victorii consecutive a obtinut Peugeot in Raliul Dakar intre 1987-1990
Peugeot a dezvăluit miercuri că va reveni în 2015 în Raliul Dakar, cea mai dificilă competiţie de rally-raid din lume, după o absenţă de 25 de ani.

Constructorul francez a prezentat echipa completă de piloţi cu care va aborda celebra competiţie, aceasta fiind compusă din două nume sonore.

Primul dintre ele este cel al lui Carlos Sainz, care a câştigat titlul în Campionatul Mondial de Raliuri în 1990 şi 1992, dar şi Raliul Dakar în 2010. Spaniolul speră însă să obţină o nouă victorie anul viitor, după ce în ultimele două ediţii a fost nevoit să abandoneze.

Echipa este extrem de motivată şi va munci din greu pentru a încerca să câştigăm.

Carlos Sainz
Pilot Peugeot
"Nivelul competiţiei de astăzi din Dakar este foarte ridicat şi este un eveniment pe care nu este uşor să-l câştigi.
Nu vom avea prea mult timp înainte de prima noastră participare, dar mă simt încrezător, întrucât echipa este extrem de motivată şi va munci din greu pentru a încerca să câştigăm"
, a declarat el.

Coechipierul său va fi Cyril Despres, unul dintre veteranii Raliului Dakar la clasa moto. Francezul a luat startul în fiecare ediţie începând din anul 2000 şi a obţinut până în prezent cinci victorii, printre care şi cele din 2012 şi 2013. Deşi este conştient că adaptarea la clasa auto nu va fi tocmai uşoară, Despres admite că nu putea rata o astfel de oportunitate.

Pentru mine, este un vis devenit realitate şi începutul unei noi vieţi.

Cyril Despres
Pilot Peugeot
"A fost un proces natural. Ideea mi-a venit pe parcursul ultimei ediţii a raliului, iar apoi Peugeot şi Red Bull au venit cu această oportunitate incredibilă. Sunt foarte mândru. Nu mi-a luat mult timp să analizez avantajele şi dezavantajele. Pentru mine, este un vis devenit realitate şi începutul unei noi vieţi", a explicat el.

Sainz şi Despres vor concura cu Peugeot 2008 DKR, însă constructorul francez a publicat doar o imagine teaser cu acest model, urmând să prezinte ulterior o galerie foto completă.

Programul celor de la Peugeot va fi sponsorizat de producătorul de băuturi energizante Red Bull, care i-a sprijinit în ultimii ani pe Sainz şi Despres, în timp ce producătorul de produse petroliere Total va fi partenerul echipei.

Peugeot a câştigat de patru ori consecutiv Raliul Dakar în perioada 1987-1990 cu modelele Peugeot 205 T16 Grand Raid şi Peugeot 405 T16 Grand Raid.

Anul trecut, francezii au doborât recordul de urcare de la Pikes Peak prin intermediul lui Sebastien Loeb cu un Peugeot 208 T16 Pikes Peak, care va concura în acest an şi la Festivalul Vitezei de la Goodwood.

Via Peugeot

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru