KTM prezintă prototipul unui model electric de oraş: E3W

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.08.2011
KTM a prezentat primele imagini ale unui model electric de oraş, care are 20 CP, trei roţi, o autonomie de 100 kilometri şi un preţ cuprins între 5.000 şi 8.000 de euro.

KTM se pregăteşte de lansarea lui E3W, un vehicul electric cu trei roţi, proiectat împreună cu Instutul de Tehnologie din Austria. Finanţarea proiectului a fost asigurată parţial de Guvernul de la Viena, Iar studiul de design ar putea intra în producţie în termen de 24 de luni. Modelul de 500 de kilograme este destinat oraşelor şi are un motor electric de 20 CP cuplat unei baterii de 6.5 kWh cu tehnologie Litiu-Ion.

Autonomia lui KTM E3W este de 100 de kilometri, iar vehiculul poate să atingă o viteză maximă de 95 km/h. Caroseria este realizată din plastic şi prezintă un set de portiere cu deschidere verticală. Până în prezent, cei de la KTM nu au dezvăluit nicio imagine a interioului, dar al doilea prototip realizat de aceştia va fi expus în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Viitorul KTM E3W va costa între 5.000 şi 8.000 de euro în versiunea de serie, anunţă unele voci. Preţul l-ar transforma într-un rival al lui Renault Twizy. Spre deosebire de Twizy, modelul E3W are locurile amplasate unul lângă celălalt, la fel ca la o maşină obişnuită, în timp ce Renault a preferat o aşezare în tandem pentru Twizy.

Via | Autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru