Prima imagine cu interiorul lui Mercedes EQC: SUV-ul electric va prelua ecranele de pe Clasa A

de Daniel Popescu
Joi, 30.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat o imagine cu interiorul SUV-ului electric EQC, iar aceasta demonstrează că modelul va împrumuta ecranele disponibile și pe noua generație Clasa A.

Mercedes continuă în această săptămână campania de promovare pentru noul EQC, primul model electric de serie de sine-stătător al constructorului german. De data aceasta, producătorul de la Stuttgart a ales să ofere o primă imagine cu interiorul.

Cel puțin la prima vedere, EQC va beneficia de un setup asemănător cu cel disponibil pe noua generație Clasa A, cu un panou de bord alcătuit din două ecrane touch care acoperă mai mult de jumătate din lățimea interiorului.

Prin urmare, este de așteptat ca și noua interfață MBUX pentru sistemul multimedia să fie preluată de la Clasa A, probabil împreună cu comenzile vocale.

Imaginea scoate însă în evidență o diferență sesizabilă comparativ cu Clasa A: gurile de ventilație nu sunt circulare, ci rectangulare, așa cum ar putea fi implementate și pe viitoarea generație GLE.

Anterior, Mercedes a publicat teasere cu partea din spate și, respectiv, partea din față a noului EQC.

Pentru moment, detalii tehnice despre noul Mercedes EQC sunt destul de sumare. Constructorul german a dezvăluit anterior că versiunea de serie a lui EQC va avea 300 kW, echivalentul a aproape 408 cai putere

Datele despre autonomie sunt încă incerte, în condițiile în care, în cazul conceptului, Mercedes menționa o autonomie oficială de 500 kilometri datorită unui acumulator de 70 kWh. Aceste date erau valabile conform standardului NEDC, însă Mercedes va publica la lansare cifrele oficiale potrivit standardului WLTP, mai dur și, implicit, mai realist în privința autonomiei.

Mercedes EQC va fi prezentat oficial în 4 septembrie cu ocazia unui eveniment care va avea loc la Stockholm.

Via Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru