Primele detalii despre programele Rabla și Rabla Plus 2019: autoritățile "vor face tot posibilul să înceapă în jurul datei de 5 aprilie"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 18.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programele Rabla și Rabla Plus 2019 ar putea începe în jurul datei de 5 aprilie, potrivit primelor informații anunțate de Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului a anunțat luni primele detalii oficiale despre programul Rabla și Rabla Plus 2019. Astfel, autoritățile anunță intenția ca edițiile din acest an ale programelor Rabla și Rabla Plus să înceapă în jurul datei de 5 aprilie, fără să existe însă o certitudine în acest sens.

"Ministerul Mediului va face tot posibilul că programul Rabla 2019 să fie lansat în jurul datei de 5 aprilie. Vom reuși în jurul datei de 5 aprilie să lansăm ambele programe Rabla Clasic și Rabla Plus", a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Pentru moment nu este clar care va fi bugetul total alocat pentru acest an, însă Ministerul Mediului a anunțat că fondurile vor fi mai mari decât anul trecut, când au fost alocate 50.000 de tichete pentru programul Rabla. Cel mai probabil, fondurile vor fi însă alocate în mai multe etape, iar detaliile vor fi făcute publice mai aproape de startul programului.

Potrivit unor modificări anunțate încă din vara anului trecut, cea mai importantă noutate a programului Rabla pentru acest an este că mașina trimisă la casat trebuie să aibă și ITP-ul valabil, pe lângă vechime de cel puțin 8 ani.

De asemenea, mașina nouă achiziționată trebuie să emită cel mult 120 grame de dioxid de carbon pe kilometru, comparativ cu valoarea de 130 de grame de anul trecut.

Prima de casare va rămâne neschimbată la 6.500 de lei, însă proprietarii pot obține diverse bonusuri suplimentare: 1.000 de lei dacă emisiile mașinii noi sunt de cel mult 96 grame și 1.700 de lei dacă noua mașină are sistem hibrid. Prin urmare, prima de casare poate ajunge la cel mult 9.200 lei.

În cazul Programului Rabla Plus, statul va acorda un bonus de 45.000 de lei la achiziționarea unei mașini electrice și de 20.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini plug-in hybrid. 

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Bine că nu încep de 1 APRILIE !!

    Sau de aprilie ... 20 - 20 !!
    6 1
  • hazard
    De luat se rezolva repede prin ordonante de urgenta. Cand e de dat "vom face totul posibil".
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru