Programul Rabla Plus 2017: bonus de 10.000 de euro pentru cumpărarea unei maşini electrice

de Daniel Popescu
Miercuri, 15.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bonusul pentru achiziţionarea unei maşini electrice prin programul Rabla Plus se va dubla în acest an la 10.000 de euro, iar bugetul va fi suficient de mare pentru vânzarea a 1.000 de unităţi.

Autorităţile au lansat anul trecut programul Rabla Plus, prin care au oferit un bonus de 20.000 de lei (echivalentul a circa 4.500 de euro) pentru achiziţionarea unei maşini electrice, fără necesitatea de a casa o maşină veche.

Pentru acest an, programul va beneficia de îmbunătăţiri semnificative prin dublarea bonusului la echivalentul a 10.000 de euro. În plus, bugetul alocat acestui program va fi de 10 milioane de euro, suficient pentru achiziţionarea a 1.000 de maşini electrice.

"Din păcate, anul trecut s-au vândut doar 40 şi ceva de maşini (n.r - prin programul Rabla Plus). Anul acesta vom avea o sumă care să echivaleze cu o mie de maşini care să se vândă la nivel naţional, iar prima pentru fiecare cetăţean care va dori să acceseze această măsură se va dubla de la 5.000 de euro la 10.000 de euro. În felul acesta cred că putem să facem un program mult mai atractiv", a declarat Daniel Constantin, ministrul Mediului.

Urmareste Automarket
Pe piaţa din România, maşinile electrice au în general preturi cuprinse între 30.000 şi 35.000 de euro, astfel că bonusul acordat de stat ar acoperi circa o treime din costul de achiziţie.
Singura excepţie notabilă este Renault Zoe (foto), care costă doar 20.000 de euro, însă pentru care se plăteşte o chirie pentru baterie de circa 200 de euro pe lună.

Pentru moment nu este cert când va începe programul Rabla Plus. De altfel, este incertă inclusiv data startului pentru programul Rabla, despre care au apărut de asemenea o serie de informaţii noi în această săptămână. Cea mai importantă noutate este obligativitatea de a cumpăra maşini cu emisii de cel mult 130 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, în timp ce prima de casare a rămas la 6.500 de lei.

Via News

Comentarii (4)

  • @ Daniel Popescu
    Cred ca aceasta chirie a bateriei e de 200 RON (50 euro ) nu 200 EURO...
    5 1
  • Ultima data cand m-am uitat pe configuratorul Renault, chiria bateriei pentru sub 15.000 km pe an era de 78 de euro...
    8 0
  • de ce nu faceti un articol cu toate modelele electrice vandute la noi si in curs de aparitie in 2017............. ca sa stie omu' ce sa aleaga !
    12 0
  • dragnea ftw
    asa da! daca stai si la casa, aia e!
    in sfarsit poate isi ia si ponta, ca de cand zice..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru