Proiect de lege: pensionarii ar putea plăti amenzi mai mici decât restul șoferilor

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 11.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Persoanele care au ieșit la pensie ar putea plăti amenzi de aproape două ori mai mici decât restul șoferilor, potrivit unui nou proiect de lege.

Amenzile rutiere sunt bazate pe valoarea de bază a unui punct de amendă, care reprezintă echivalentul a 10% din salariul minim brut, care în prezent a ajuns la 1900 de lei.

Parlamentarii vor analiză însă în perioada următoare un proiect de lege care prevede ca persoanele care au ieșit la pensie să plătească o amendă mai mică decât ceilalți șoferi, întrucât punctul de amenda ar urma să reprezinte 10% din valoarea unui punct de pensie.

În prezent, punctul de pensie de 1000 lei, însă va crește la 1100 de lei începând de la 1 iulie. Prin urmare, după 1 iulie, valoarea punctului de amendă pentru pensionari ar urma să fie de 110 de lei, de aproape două ori mai mică decât în cazul punctul standard de amendă.

Pentru acest an, autoritățile au decis să "înghețe" valoarea unui punct de amendă la 145 de lei de anul trecut, însă de anul următor ar trebui să crească la 190 de lei.

Proiectul este pentru moment în Parlament și are nevoie de votul Senatului și al Camerei Deputaților, de aprobarea președintelui și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.

Via Avocatnet

Comentarii (14)

  • Andrei
    De acord, cu conditia sa repete si testele practice si teoretice in mod periodic. Cu varsta mai incepi sa uiti, mai mierzi din reactii...
    12 1
  • Victor
    Nu stiu de ce dar mi se pare cu iz electoral legea.
    14 3
  • Discriminare de varsta,eu ma simt discriminat,parca eram egali in fata legii,daca esti batran de ce sa platesti mai putin pentru aceeasi fapta?Ma rog,in tara unde altii sunt mai speciali(vezi pensiile speciale),discriminarea omului alb, conservator si muncitor la privat a ajuns ceva banal.
    13 2
  • mircea badea
    ar trebui sa tina cont de venit la fiecare. dar stai, la noi munca la negru(sau part-time cica) e inca in floare.
    3 1
  • cunosc persoane cu pensii nesimtite de 5000 lei care inca muncesc ca soferi ca nu le ajunge pensia saracii mai bine maritile pensiile la 10 000 lei poate asa o sa stea acasa
    5 2
  • COSTIRIANUL
    Pensionarii voteaza !!! deci .............
    5 2
  • Asta este o discriminare de varsta, nicaieri in vre-o tara civilizata nu o sa intalnesti asta. A mai scris cineva deja, are iz electoral. Oare face parte din planul de guvernare?
    Punctul ca punctul eu insa astept aplicarea amenzilor, pentru ca traficul este o jungla in toata Romania.
    6 1
  • DISCRIMINARE !
    1 0
  • Ar trebui să le mai luăm din ani (adică să-i mai întinerim)
    0 0
  • Urmeaza elevii si studentii, femeile gravide, somerii, s.a.m.d. (asta doar pe motiv ca nu au in teorie venituri sau sunt reduse) ... ca doar vorba aia: mai e cineva fara masina pe la noi?
    4 0
  • pentru voturi astia ar face dragoste si cu mamicile lor
    2 0
  • Dar niste masuri sa scoatem mumiile de pe sosele? Nu e normal, cu tot respectul pentru oamenii in varsta, ca un domn/doamna la venerabila varsta de 80 de ani sa mai conduca un automobil. Ia-ti nepotii, copiii, sotia mai tanara cu 55 de ani si pune-i la volan
    2 1
  • hopsieu
    Ma gandesc la cat de "ciudati" (ciudosi chiar) pot fi unii fosti politisti. E vorba de un "fost" sef de politie din Bucuresti care se arata "deranjat" de propunerea unui parlamentar ca amenzile soferilor pensionari ar trebui sa se raporteze la punctul de pensie, spunand (in cuvintele lui) ca in fata codului rutier toti sunt egali. Inegalitatea in aceasta ipostaza, spune sus-numitul, ar putea sa ne aduca in situatii periculoase... Intreb si eu, de la nivelul modest al studiilor mele (inferior majoritatii membrilor clasei sociale din care face omul parte), cam cat de periculoase? Cam atat de periculoase ca cele la care s-a ajuns prin incalcarea nu a unui amarat de cod rutier care este doar o hotarare de guvern, ci a dispozitiei din Constitutie care spune ca toti suntem egali in fata legii, dar ei pot iesi la pensie "imediat" dupa ce au invatat meseria de politisti si ca au dreptul la pensii speciale? Ma deranjeaza un anumit post de televiziune care "se uita-n gura" unor asemenea insi.
    0 0
  • trecand peste absurditatea unei asemenea propuneri discriminatorii , este totusi clar ca trebuie cumva modificata legea. Dar cred ca trebuie modificat textul legii care pur si simplu din ce inteleg eu a "omis" categoria pensionarilor si face referire doar la % din Salariul Minim "uitand" ca mai exista si categorii sociale cu drept de sofat care nu mai sunt salariati ci sunt "remunerati" cu dreptul lor constitutional = Pensia si care "ce sa vezi ?" nu prea e acelasi lucru cu Salariul .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru