Purificarea aerului la Paris continuă: mașinile diesel înregistrate până în 2005 ar putea fi interzise în oraș

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 25.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Parisul vrea să interzică circulația mașinilor diesel care au fost înregistrate până în 2005 cu scopul de a reduce poluarea aerului.

Parisul se confruntă în continuare cu un nivel ridicat de poluare cauzat parțial de mașinile personale ale locuitorilor. Anul trecut, autorităţile au interzis circulaţia maşinilor mai vechi de 1997 indiferent de motorizare. Ulterior, printr-un sistem numit Crit'Air, a fost interzisă și circulația mașinilor diesel înregistrate între ianuarie 1997 și decembrie 2000, iar acum primarul orașului speră să impună o nouă lege.

Intenția este ca și mașinile cu propulsie diesel înregistrate între 2001-2005 să nu mai aibă dreptul de a circula prin Paris, decizie care ar afecta 14% din flota de vehicule a Franței. Mașinile care intră în această ultimă categorie folosesc în prezent stickere de culoare maro pe parbriz pentru a putea fi identificate cu ușurință de autorități.

Urmareste Automarket
Măsurile vin ca urmare a faptului că deciziile adoptate până în prezent nu au avut încă efectul scontat.
Printre acestea se numără deja călătorii gratuite cu transportul public atunci când nivelul smogului este ridicat, creșterea tarifelor pentru parcări sau interzicerea oferirii gratuite a locurilor de parcare în zilele de sâmbătă sau pe parcursul lunii august.

Tot în această lună, Parisul a anunțat că intenționează să interzică complet traficul rutier pe două șosele principale, pe care vor fi construite piste pentru bicicliști și o linie de tramvai. De asemenea, Piaţa Carrousel, care trece prin dreptul pieţei din faţa Muzeului Luvru, va fi transformată în zona pietonală, iar alte şapte intersecţii au fost reconfigurate pentru a fi potrivite mai degrabă pentru pietoni, decât pentru maşini. Pe termen lung, planul prevede interzicerea tuturor mașinilor diesel începând din 2025.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • practic alea fara filtru interzise.
    totusi, sa le interzica de tot, ca in trafic real oricum sunt locomotive defapt.
    iar transportul in comun sa fie gratuit tot timpul.
    2 3
  • Sigur, vor fi puristi care vor sustine ca asta trebuie sa se intample si la noi.... Eu le-as spune sa solicite mai intai ca perdeaua de paduri din jurul Bucurestiului sa fie refacuta si sa ajunga macar la jumatatea celei care inconjoara Parisul. Dupa aia, ne putem gandi la altele....
    5 3
  • Andrei
    Din 2020 nu din 2025 vor fi interzise toate masinile diesel si acceptate doar cele hibride si cele pe benzina de dupa 2011 .

    Bucuresti , se aude ? Toate cojile defileaza pe acolo .....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru