Raliul Aradului ar putea fi inclus în Campionatul European de Raliuri

de Daniel Popescu
Marti, 12.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România ar putea avea în viitor două etape în Campionatul European de Raliuri. După Raliul Sibiului, şi Raliul Aradului a început demersurile pentru includerea în ERC.

Sunt convins că în curând vom avea la Arad o etapă de ERC.

Mihai Leu
Detinator licenta pentru Raliul Aradului
Raliul Sibiului face parte din calendarul Campionatului European de Raliuri încă de anul trecut, însă România ar putea avea în viitorul nu foarte îndepărtat şi o a doua etapă în această competiţie.

Astfel, Raliul Aradului din acest an va fi organizat conform cerinţelor FIA pentru Cupa Europeană de Raliuri şi va fi inclus ulterior în această competiţie secundară dacă oficialii forului mondial vor fi mulţumiţi la finalul inspecţiei.

Pasul final va fi includerea în Campionatul European de Raliuri, un obiectiv care în opinia lui Mihai Leu, deţinătorul licenţei pentru Raliul Aradului, va putea fi atins.

"Politica noastră conform căreia cu paşi mici ne îndreptăm spre performanţe majore a ajuns într-o fază superioară. De acum nu mai putem da înapoi. Sunt convins că vom reuşi să trecem şi acest test şi următorul şi în curând vom avea la Arad o etapă de ERC", a declarat el.

Organizatorii Raliului Aradului nu au menţionat anul în care aspiră să facă parte din Campionatul European de Raliuri, însă cel mai probabil acest lucru nu se va putea întâmpla înainte de sezonul 2015.

Raliul Aradului este a şasea etapă din Campionatul Naţional de Raliuri şi va avea loc în perioada 22-24 august, la numai o lună după Raliul Sibiului.

Etapa se va desfăşura pe drumuri de pământ, forestiere şi comunale cu o lungime totală de 150-170 kilometri. De asemenea, Raliul Aradului face parte şi din calendarul campionatului naţional de raliuri din Ungaria.

Via CNR

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru