Record inedit doborât: 226 km/h pentru o maşină care tractează o rulotă

de Mircea Meșter
Vineri, 02.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O echipă de americani pasionaţi a bătut recordul mondial de viteză pentru o maşină care tractează o rulotă. Pentru această încercare, maşina a avut nevoie de peste 1500 de cai putere pentru un minut şi jumătate.

Am avut emoţii mari pentru că puteam să mor.

Jason
Pilotul camionului
Americanii de la Diesel Power au stabilit un record mondial inedit: cea mai ridicată viteză de rulare pentru o maşină care trage o rulotă. Radarul a înregistrat 226 de kilometri pe oră după încercarea reuşită, cu 3 km/h mai mult decât precedentul record mondial.

Pentru a ajunge la aceste cifre, americanii au avut nevoie de un GMC 2500 Heavy Duty echipat cu un motor V6 de 6.6 litri care în standard dezvoltă 397 de cai putere, dar care a fost modificat radical (NOS şi schimbări la nivelul presiunii supraalimentatorului, printre altele) şi a putut să "acceseze" 1500 de cai putere timp de un minut şi jumătate pentru această încercare. Deşi datele tehnice ale motorului lasă de înţeles că dobotârea recordului a fost uşoară, încercarea celor de la Diesel Power a fost una cu adevărat periculoasă, lucru subliniat de interviurile cu cei implicaţi în proiect.

Esential 226 de km/h este viteza atinsă de americani.

Americanii nu sunt primii care încearcă să bată acest record mondial neobişnuit.

Realizatorii Top Gear au fost şi ei atraşi de o astfel de încercare, însă aceştia nu au reuşit să atingă nici măcar 200 km/h, deşi maşina care tracta rulota era un Mitsibishi Lancer Evolution şi el modificat pentru testul britanicilor.

Comentarii (4)

  • Ce prostie de masina, test si preocupare in timpul liber. Felicitari, sunteti inutili.
    6 11
  • Cred ca este un record si pentru masina care tracteaza rulota dar si pentru rulota in sine, nu? Nu in fiecare zi vezi o rulota care sa treaca cu 226 km/h pe langa tine....
    6 0
  • wtf??? am mers pe asfalt cu rulota dupa mine cu 180-185 km/h cu un 525d... unde-i smecheria sa mergi cu 226 cu 1500 CP??? nu-nteleg, serios....
    2 5
  • incearca tu sa ajungi la 220km/h pe autostrada cu rulota dupa tine ca o sa intelegi smecheria direct de acolo de sus, din norisori, cantand la o harpa sau ceva de genul ;) http://www.youtube.com/watch?v=qPEkKYJEZT0
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru