Renault a anunțat lansarea unei noi versiuni pentru modelul Clio RS

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 02.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua versiune performantă a modelului Clio va fi prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva ce va debuta la începutul lunii martie.

Renault a anunțat oficial că va prezenta o nouă versiune performantă a modelului Clio. Noul model va fi arătat publicului în cadrul Salonului Auto de la de la Geneva din luna martie, primul salon european important al anului. Renault nu a dat foarte multe detalii despre noua versiune, dar putem specula că francezii ne vor prezenta o varinată Gordini a modelului CLio RS. 

Este posibil ca acest nou Clio RS Gordini să aibă 230 CP și 285 Nm dezvoltați de un motor de 1.6 litri turbo cu patru cilindri. Față de un CLio RS normal, versiunea Gordini ar avea astfel 30 CP în plus. De asemena, este posibil ca noua variantă să fie cu 25 de kilograme mai ușoară, să foloseacă un șasiu Cup a cărui gardă la sol a fost micșorată cu 10 mm, iar jantele folosite să fie de 18 inch.

Urmareste Automarket
Cu aceste modificări, noul Renault Clio RS Gordini va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 5.9 secunde, iar viteza maximă atinsă va fi de 250 km/oră.
Un Clio RS normal are nevoie de 6.7 secunde pentru sprintul de la 0 la 100 km/oră, iar viteza maximă este de 230 km/oră.

La capitolul bunătăți mai putem include inserțiile de carbon de la interior, pedale din aliaj, scaune Recaro și patru culori speciale pentru exterior dintre care se distinge celebrul Gordini Blue. Bineînțeles, noua versiune va avea pe lista de dotări sistemul multimedia R-Link cu RS Monitor.

Renault nu este la prima încercare de a scoate la lumină clasica denumire Gordini ca nivel de echipare pentru modelele performante. Generația anterioară a modelului Clio RS a avut parte de o versiune Gordini ce a fost lansată în 2010.

Via worldcardfans

Comentarii (2)

  • Cu asemenea masinute de oras cu ''steroizi'' ce-i drept nu prea te-ai mai arunca arunca in flacari pt un Ferrari, Lamborghini sau cine stie ce bestii mancatoare de impozite. Oricare dintre cele de mai sus ar face fericit pe orice persoana care vrea sa-si satisfaca orgoliul intr-o masina sport autentica. Din nou si din nou o spun ca este femeia perfecta, frara fite. Adica platesti gazul, uleiul, filtrele si anvelopele la timp iar ea nu vor spune niciodata: ” doare capul, am o migrena!” Desi am impresia ca exista si astfel de femei…


    Sa auzim numai de bine!
    37 6
  • auto_fan
    Niciodata un hot-hatch, cat de capabil ar fi el, nu va putea inlocui un super-car gen Ferrari, Lamborghini. Fiecare ofera distractie si satisfactii, dar in mod diferit. As pomeni doar RWD vs FWD si nr. de cilindri => sunetul produs, si cred ca e suficient.

    Nu contest avantajele hot-hatch-urilor (me knows), doar ca pur si simplu nu poti face o astfel de comparatie. Pentru traficul zilnic un hot-hatch e perfect, suficient de mic si fasnet. Pe circuit insa, prefer oricand un super-car. La noi nu sunt circuite, la altii insa...

    La obiect: sper sa vina cu o cutie de viteze mai capabila, sau macar (si) una manuala, pentru ca se pare ca asta e cel mai mare neajuns al noului Clio RS.
    11 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru