Renault încearcă să-l convingă pe Ghosn să rămână CEO: "Alianța cu Nissan și Mitsubishi are nevoie de o nouă formulă"

de Daniel Popescu
Sambata, 03.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acționarii Renault vor propune păstrarea lui Carlos Ghosn în funcția de CEO pentru pregătirea unei noi formule pentru alianța cu Nissan și Mitsubishi, deși inițial se vehicula că acesta va renunța la post.

Publicația franceză Les Echos a dezvăluit în luna decembrie că Renault este în căutarea unui succesor pentru Carlos Ghosn în funcția de CEO, în condițiile în care mandatul său urmează să expire în luna mai a anului viitor, iar brazilianul a confirmat recent că ar putea renunța la acest post.

Iată însă că acționarii constructorului francez au alte planuri. Publicația franceză Le Figaro susține că acționarii vor propune într-o ședință care va avea loc în 15 februarie ca Ghosn să-și păstreze postul de CEO.

Pe de altă parte, va fi propusă apariția funcției de șef operativ al producătorului, care să devină practic al doilea om în companie, iar acesta ar urma să preia o bună parte dintre atribuțiile lui Ghosn.

Cu alte cuvinte, Ghosn va avea mai puțin atribuții, iar principalul său rol va fi de a găsi o nouă formulă pentru Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi. În prezent, Renault deține 43.3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan deține doar 15% din acțiunile Renault, la fel de mult ca statul francez.

De altfel, Ghosn a avertizat anterior că Nissan ar trebui să-și mărească participația la Renault în defavoarea statului francez pentru ca Alianța să aibă viitor.

Cu numai câteva zile în urmă, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și-a arogat titlul de cel mai mare constructor auto din lume cu 10.6 milioane de unități comercializate pe parcursul anului trecut. Grupul Volkswagen a vândut 10.74 milioane de unități, dintre care 200.000 de camioane, despre care Renault afirmă că nu ar trebui incluse în calculul final.

Via Le Figaro, Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru