Renault Megane RS RB8 - o ediţie specială pentru titlul Red Bull din Formula 1

de Bogdan Mirică
Marti, 21.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault şi red Bull şi-au dat mâna pentru a crea o ediţie specială actualului Megane RS, botezată RB8. Ediţia sărbătoreşte cel de-al treilea titlu de Formula 1 al echipai.

Pentru a celebra cel de-al treilea titlu obţinut de Red Bull în Formula 1, Renault a pregătit o ediţie specială a actualului Megane RS. Hot hatch-ul francez, privit ca un etalon în segmentul său, se bucură de o ediţie botezată RB8, destinată a fi vârful versiunilor lui Megane RS.

Pentru a se individualiza mai bine, noul RB8 vine cu o mulţime de elemente de personalizare Red Bull Racing la nivelul caroseriei, un nou set de jante, pneuri Bridgestone Potenza şi o culoare de caroserie exclusivă, un albastru Twilight Blue cu finisaje Platinum Grey.

Pentru interior, Renault şi Red Bull au pregătit scaune Recaro, un sistem multimedia R-Link, o navigaţie TomTom Live şi cea mai nouă versiune a computerului de bord special RS. Nu lipsesc nici pragurile cu inserţie specială Red Bull şi nici covoraşele, de asemenea personalizate.

Esential 265 de cai putere oferă renault Megane RS RB8.
Sub capotă, versiunea RB8 foloseşte acelaşi motor cu patru cilindri, de 2.0 litri turbo, capabil să ofere 265 de cai putere.
Asemeni versiunii Cup, pe care, de altfel, este şi dezvoltat, noul RB8 vine cu un diferenţial cu alunecare limitată, suspensie mai rigidă şi dicuri ventilate cu etrieri Brembo.

via Renault

Comentarii (12)

  • De departe cel mai frumos hot hatch din clasa compacta, chiar daca deja vorbim de un model care a aparut in 2009.

    De performante nu mai vorbim.
    54 10
  • BaditzaEx
    asta e masina sportiva pe care mi-o doresc, ( este cea mai performanta din clasa sa si la un pret imbatabil ) arata f bine si are performante exceptionale la ce pret este oferita... cu toate ca am de regula incredere in raportul pret/calitate al japonezilor, in contraexemplu Subaru BRZ nu m-a dat pe spate ( din review-urile vizualizate ) arata bine, calitate materialelor este buna si-n primul rand este muuult mai fiabila decat orice TSI sau TFSI ... parca acel RS este o alegere mai buna ( un plus de putere si performante Neegalate la un pret mult mai accesibil ).
    28 9
  • Red bull
    O vreau !!! Acum !
    35 5
  • greg@BaditzaEx
    Si tu ai facut teste de fiabilitate sau cum?
    8 26
  • florin
    Cea mai tare masina din segment... Scurt !
    30 2
  • @greg orice ghertoi scrie ce vrea pe internet nu trebuie sa te enervezi.
    Cazanu dupa un tur de circuit e pom de craciun pe bord!
    "Dacie frate!"
    4 26
  • Megane e o masina foarte buna! Comenteaza toti mascaricii neavizati.
    28 2
  • Atat mai are si Renault bun, divizia RS, si hai noul Clio care este competitiv, ca-n rest...
    5 16
  • ...ca-n rest esti prost informat. Renault e nr.1 la utilitare in Europa civilizata. La fel si pe segmentul masinilor electrice. Twingo, Clio, Megane au vanzari foarte bune in clasa lor. Twingo e in top 3 la vanzari pe segment. Laguna e masina buna, fiabila, insa are un design gresit. E singura problema de competitivitate. Symbol, Fluence, Latitude sunt masini destinate statelor emergente si sunt gandite bine pentru aceste piete. Totusi putina rabdare nu strica. Sa nu uitam totusi ca Renault se afla intr-un proces de schimbare a identitatii de marca. Sau poate vreti sa uitati... intentionat.
    25 6
  • Vasilica
    Poate sa nu imi placa!!Sau ii sare airbagu vreuni daciot
    5 16
  • exterior e o masina frumoasa...dar interior ? sa fim seriosi zici ca e dacia sau masini low cost. ala nu e interior ..ceasurile par de jucarie schimbatorul e penibil ...iar ala care zice de fiabilitate...sa fim seriosi :))) pe ce lume traiesti...francezi si fiabilitatea ..du-te ma la oi si scoateti paiul din ochi .
    5 18
  • Semtex
    Schimbatorul din aluminiu si turometrul alb denota sportivitate in cea mai traditionala forma. Nu ai cum sa dai gres cu asa ceva. Nu au ce sa inteleaga niste pubertari de playstation...
    20 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru