Rival chinez pentru Tesla Model X: SUV-ul Nio ES8 are autonomie de până la 500 km și tehnologii autonome

de Petre Barac
Marti, 19.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Firma chineză Nio a prezentat la Beijing SUV-ul electric ES8, cu autonomie de pânâ la 500 de kilometri, tehnologii autonome și un preț de pornire de circa 67.000 de dolari, despre care spune că va concura cu Tesla Model X.

Prezentat în urmă cu doi ani, Tesla Model X a fost primul SUV electric de serie disponibil la vânzare, debutul având loc pe piața din SUA.

În varianta de bază, Model X are autonomie de 413 kilometri, accelerație de la 0 la 100 km/h în circa 4.8 secunde, tracțiune integrală și șapte locuri.

Ideea americanilor a fost copiată de start-up-ul chinez Nio, care a dezvoltat un SUV 100% electric, cu autonomie de până la 500 kilometri, accelerație 0-100 km/h în 4.4 secunde, șapte locuri, precum și tracțiune integrală.

Prețul de pornire anunțat pentru ES8 este de circa 67.000 de dolari. Chinezii susțin că SUV-ul lor are și tehnologii autonome, senzori și camere video similare celor de la Tesla.

Potrivit celor de la Nio, primele 10.000 de exemplare ES8 au fost deja vândute. Compania nu a prezentat încă o dată de lansare oficială pe piețele din Europa și SUA, dar chinezii și-au exprimat dorința să se extindă în afara granițelor.

Via Autoexpress

Comentarii (5)

  • AU PIATA ASIGURATA IN CHINA, RESTUL LUMII ESTE IRELEVANT
    10 5
  • @mm Piata auto americana are volume apropiate de cea chineza.
    2 1
  • Sa nu care cumva sa spuneti si ca masina asta are o baterie detasabila, ce poate fi inlocuita cu una incarcata, in cadrul unor statii special amenajate, intr-un timp de numai trei minute.
    6 2
  • Din pacate(cu totate ca nu cred in viabilitatea masinilor electrice),asta e inca un cui batut in cosciugul constructorilor de masini europene care au ramas in urma masiv si inca tot o ard cu dieselache si motoare mici de drujba cu turbo care consuma de rup si au fiabilitatea reala a unui Yugo.
    4 3
  • cosmin
    ultimii 450 de km ies 4 chinezi din portbagaj si o imping! :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru