Robo-taxi: un start-up din Franța vrea să lanseze un vehicul fără șofer, cu capacitate de 6 persoane și un preț de 250.000 de euro

de Petre Barac, Foto: Bloomberg
Luni, 13.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Firma franceză Navya Technologies vrea să lanseze pe piață un vehicul autonom care poate să transporte la destinație până la 6 persoane fără a avea nevoie de șofer. Prețul viitoarei mașini este estimat la 250.000 de euro.

Tot mai companii anunță planuri pentru oferirea unor servicii de taximetrie cu mașini fără șoferi. După grupul Alphabet, care plănuiește un astfel de serviciu prin divizia sa de vehicule autonome Waymo, un start-up francez vrea să capteze atenția publică printr-un vehicul fără șofer care să transporte până la 6 persoane la destinația dorită.

Navya Technologies a început să testeze, din luna iulie, un robo-taxi cu 15 locuri în Paris. Acum, însă, cu sprijinul mai multor investitori, francezii vor să lanseze un vehicul mai mic, de doar 6 locuri, pe care să îl vândă cu 250.000 de euro în circa un an.

“Vrem să fim prima companie care să ofere o gamă largă de vehicule autonome”, a spus CEO-ul Navya, Christophe Sapet.

Strategia francezilor este ca mașinile lor să fie dezvoltate complet in-house pentru a beneficia de un avantaj în fața rivalilor pe piața mașinilor fără șoferi.

Via Autonews

Comentarii (2)

  • ahhaahahahahaha 250.000 Euro ahahahahahahahaha o cutie cu autonomie 100km :)))))))) doame, pai la salariul de sofer de la noi ii scotea partea de codus singur si costa 25.000 de restul platea salariul pana iesea la pensie...
    3 1
  • @unu..."ne" miram de pret?

    1. masina electrica/baterii scumpe
    2. masina autonoma/dezvoltare, productie in-house
    3. 6 persoane capacitate/evindent, "la noi" daca ar fi chestia asta, ar intra chiar 10 dece nu 15?....
    4. numar de unitati limitat

    despre ce vorbim?

    PS nu contenesc sa ma minunez...unii inainte noi cu huo si cea. Tipic :(
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru