Rolls-Royce sărbătoreşte al cincilea an consecutiv de vânzări record

de Sebastian Toma
Marti, 06.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Rolls-Royce se bucură de al cincilea an consecutiv în care le-au crescut vânzările. Anul 2014 a adus livrarea a 4.063 de unităţi Rolls-Royce, cu 12% mai multe decât anul trecut.

Esential 300 de unităţi a vândut Rolls-Royce în 2003.
2007 a fost anul în care Rolls-Royce a vândut peste 1.000 de unităţi într-un an.
Rolls-Royce a anunţat cel de-al cincilea record consecutiv de vânzări realizat de companie în istoria sa. În 2014, marca britanică şi-a depăşit din nou vânzările obţinute anterior, cu 4.063 de unităţi livrate şi reafirmarea poziţie de lider în segmentul modelelor de lux. În raport cu anul 2009, vânzările Rolls-Royce au crescut de patru ori, remarcă oficialii companiei. Creşterile cele mai mari înregistrate în 2014 au avut loc în Europa (+40%), America de Nord (+30%) şi Orientul Mijlociu (+20%). Cu toate acestea, piaţa din SUA a rămas cea mai mare pentru Rolls-Royce. Englezii de la Rolls-Royce nu se pot plânge de lipsa clienţilor nici pe piaţa indigenă, având o creştere de 13% în Regatul Unit în 2014, aceasta fiind a patra piaţă individuală ca mărime pentru acest constructor.

Rolls-Royce: Creşterea numărului de milionari este benefică pentru creşterea vânzărilor

Cel mai de succes dealer Rolls-Royce în 2014 a fost o reprezentanţă din Abu Dhabi. Celelalte 126 de reprezentanţe ale mărcii vor primi în curând noi surate pe mai multe pieţe, fiind plănuită o expansiune a reţelei Rolls-Royce la nivel mondial. Englezii sunt marca numărul unu în lume în materie de bunuri de lux, afirmă reprezentanţii companiei, iar vânzările bune au fost motivate de seria 2 a lui Ghost, lansată în noiembrie şi de Wraith, pentru care 2014 a fost primul an întreg de vânzări.

În tot acest timp, vânzările lui Phantom nu sunt afectate de existenţa noilor modele.

Rolls-Royce: Bentley nu este un concurent pentru noi

Urmareste Automarket
Pentru întregul an 2014, Rolls-Royce a fost producătorul care a vândut cele mai multe automobile care costă peste 200.000 de euro net. Englezii spun că pregătesc o extindere a centrului lor de logistică şi tehnologie din Bognor Regis, localizat în apropiere de sediul lor din Goodwood, de unde vor răspunde la cererea mărită pentru modelelele mărcii fondate în urmă cu 111 ani.

Comentarii (4)

  • pe modele si variante de caroserie puteti prezenta o statistica?
    3 2
  • nu sunt un carcotas dar....pe mine nu ma bucura stirea.ca fapt divers:cine-mi da rosu,n-a inteles mesajul ....oricum...cand anumite pahare se umplu din ce in ce mai mult ,altele se golesc...
    10 1
  • @sega: ai vrea sa avem toti paharele umplute egal? Eu n-as vrea, chiar daca in paharul meu e cam putin, acolo pe fund.
    1 2
  • ...acolo pe fund...

    asta imi aduce aminte de un banc mai vechi de pe vremea cand boala SIDA era inca o necunoscuta. Deci se intalnesc 2 tarani:
    - Ba Ioane, tu ai SIDA? Ion, nestiind despre cei vorba se gandeste el:"daca ii spun ca am, sa vezi ca-mi cere daca ii spun ca n-am ma fac de ras prin sat."
    -Apai, bai Gheo, am asa, acolo...pe fund.

    Acum ce spune sega e corect dar real e si faptul ca prin tarile mai civilizate bogatia e distribuita destul de uniform fara "varfuri" si "prapastii" evidente
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru