Sărbătoare pentru Nissan: modelul electric Leaf a depășit 100.000 de unități vândute în Europa

de Daniel Popescu
Luni, 04.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Leaf a fost comercializat în 100.000 de unități pe teritoriul Europei, dintre care 37.000 de unități au fost comandate în ultimele 8 luni după lansarea noii generații.

Nissan are un nou motiv de sărbătoare legat de modelul electric Leaf. După ce în luna ianuarie a anunțat vânzarea a 300.000 de exemplare la nivel global, constructorul japonez a dezvăluit că a ajuns la 100.000 de unități comercializate pe teritoriul Europei.

Dintre acestea, 37.000 de unități au fost comandate doar în ultimele 8 luni, ca urmare a apariției unei noi generații cu autonomie mai bună. Clientul cu numărul 100.000 din Europa este Susana de Mena din Madrid. "Am încercat timp de doi ani să găsesc o mașină electrică. Știam că va fi un Nissan. Când am aflat că există o nouă generație nu a existat niciun dubiu că mi se va potrivi perfect. Eu și soțul meu am fost de acord ca specificațiile, prețul și calitatea sunt imbatabile", a declarat ea.

În prezent, pe continentul european, Nissan vinde un Leaf la fiecare 10 minute. Modelul a primit recent 5 stele în cadrul testelor de siguranța Euro NCAP, deși a fost primul model evaluat conform unor noi reglementari care vizează detectarea bicicliștilor, dar și detectarea pietonilor pe timp de noapte.

De circa o lună, noua generație Nissan Leaf este disponibilă și pe piața din România.

Prețul de bază este de aproape 34.000 de euro, însă scade la numai 23.000 de euro prin cumularea bonusurilor Rabla Plus și Rabla Clasic.

Via Nissan

Comentarii (1)

  • mircea badea
    cea mai smechera masina pt soferul din clasa de mijloc.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru