Scandalul Mitsubishi ia amploare: maşina electrică i-MIEV, Outlander şi alte modele ar putea fi afectate de trucarea consumului

de Daniel Popescu
Vineri, 22.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a anunţat că şi alte modele ar putea fi implicate în scandalul trucării consumului, inclusiv maşina electrică i-MIEV, pe lângă Pajero și Outlander.

Mitsubishi a dezvăluit miercuri că a falsificat testele de consum de carburant pentru peste 600.000 de maşini comercializate în Japonia, însă vineri a confirmat că în acest scandal ar putea fi implicate şi alte modele.

Afirmaţia vine la scurt timp după ce presa din Japonia a anunţat că pe lista modelelor ale căror date oficiale de consum au fost trucate s-ar putea afla şi Pajero, Outlander şi iRVR, dintre care primele două se comercializează inclusiv în România.

Marea surpriză este prezenţa pe listă a modelului electric i-MIEV. În cazul acestuia, constructorul japonez ar fi folosit aceleaşi metode de manipulare a rezistenţei la aer şi a rezistenţei la rulare a pneurilor pentru a obţine un consum (în kWh/100 km) mai mic cu scopul de a promova o autonomie mai bună a modelului.

Urmareste Automarket
Mitsubishi nu a confirmat însă dacă aceste teste au fost efectuate doar în cazul maşinilor vândute pe piaţa din Japonia sau dacă sunt afectate şi unităţi comercializate în Europa, Statele Unite şi alte pieţe.
Cert este că autorităţile americane au solicitat deja constructorului japonez informaţii detaliate despre noul scandal. Mitsubishi a primit deja un termen limită pentru 27 aprilie pentru a trimite un raport complet autorităţilor din Japonia.

Mai mulţi analişti susţin că Mitsubishi Motors riscă să dea faliment din cauza acestui scandal în cazul în care nu va fi salvată cu bani proveniţi de la alte companii din cadrul grupului Mitsubishi. Autorităţile japoneze nu exclud varianta ca Mitsubishi să fie obligată să cumpere înapoi maşinile afectate şi/sau să ofere recompense clienţilor afectaţi.

Constructorul are rezerve de doar 3.5 miliarde de euro, iar valoarea de piaţă a ajuns vineri la numai 3.9 miliarde de euro, după o prăbuşire cu 40% a acţiunilor în cele trei zile care au trecut de la declanşarea scandalului.

Via Autocar

Comentarii (8)

  • Aici nu tine vorba de Emisii de Nox ci de consum. Consum pe care nici un producator auto nu-l declara pe cel real.
    17 9
  • Aici e vb de mai mult decat banalul consum declarat cum se intampla la absolut toti constructorii. Documenteaza-te mai amanuntit despre subiect, este declarat un consum mult sub testele uzuale ( nu cele reale). Automat consum mai mare noxe mai multe .
    Cei de la nissan au descoperit neregurile atunci cand au testat masinile care urmau sa le vanda, deabia dupa mitsu a recunoscut.
    7 2
  • Ma tot gândesc. Nu stiu cum de Mitsu a mintit din moment ce niciodată nu a fost un etalon in privinta consumului. Oare altii care aveau un marketing bazat pe consumul scăzut, sunt chiar atât de "curati"?
    9 1
  • @@76. Bai esti nebun ? Cunsum mai mare noxe mai mari ? Nu stiam ca I-Miev are motor termic. Expertii astia ......... offf . Romanico unde ai ajuns, cu atatia experti !
    3 7
  • Ba esti dus? Eu ziceam de scandalul mitsu nu fix de i-miev.
    Te afecteaza cumva de sari ca capra la raze?
    Frustrati multi pe aici..
    5 3
  • @@76. Atunci care a fost motiv pt care te-ai bagat ca musca-n balegar sa imi raspunzi ? In cazul in care nu esti sigur la ce m-am referit. Pacat de Romana , va ajunge mai jos decat e acum cu asa ''urmasi'' . Sa moara si capra vecinului, vorb-aia.
    1 4
  • da frate, cum sa nu ... acu si incadrarea "defectuoasa" in tabelele alea de cacat o sa fie considerata "trisare" ... da a citit careva modul in care se face testarea conform directivei CE ? ... producatorii baga fix cea mai usoara configuratie, cu fix cele mai bune pneuri, cu fix cel mai bun pachet aerodinamic ... si le iese consumu' bun..
    1 0
  • Lasa gargara ieftina, nu ai scris nicaieri ca vb de i-miev. Postand asa pare ca vrei sa le iei apararea lui mitsu , porma o dai cotita.
    Eu doar am vrut sa fie clar. In articol scrie si de outlander si pajero nu doar de i-miev.
    Daca tot vb de romani, astia ca tine sunt cei mai daunatori incarcand sa manipuleze obsedant.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru