Sculptura Mazda este vedeta principală a Festivalului de la Goodwood

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 26.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda asigură tema principală din cadrul Festivalului de la Goodwood, iar piesa centrală este o impresionantă sculptură înaltă de 40 metri ce aduce un omagiu modelului Mazda 787B, câștigător la Le Mans în 1991.

Ediția 2005 Goodwood Festival of Speed are loc în acest weekend și ca în fiecare an există o temă principală a festivalului. Elementul central este celebra sculptură care în acest an este dedicată mărcii Mazda. Este o lucrare impresionantă ce măsoară 40 metri în înălțime și este semnată de artistul Gerry Judah. Pentru realizarea ei au fost folosite 418 de traverse de oțel, iar greutatea totală este de 120 tone.

Sculptura aduce un tribut palmaresului Mazda în sportul cu motor, iar elementul central este modelul Mazda 787B, automobilul care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1991. Alături de istoricul model a fost amplasată o versiune în mărime naturală a conceptului Mazda LM55 Gran Turismo.

Urmareste Automarket
Conform oficialilor Mazda, sculptura de la Goodwood a fost realizată conform filosofiei de design Kodo, o filisofie ce se regăsește în designul actualelor modele de stradă produse de marca japoneză.
"Gerry a reușit să creeze o sculptură impresionantă în stilul Kodo. Sculptura emană putere, dar reușește să captureze mișcarea și energia mașinilor", a spus Ikuo Maeda, Mazda Executive Officer.

Via Mazda

Comentarii (5)

  • Daca tot nu se pricep la masini macar se pricep la sculpturi si canapele:))
    15 28
  • Tu ai condus vreo Mazda ca sa stii ca nu se pricep la masini ?
    21 11
  • tu te pricepi?
    11 8
  • ioi @AM
    https://www.youtube.com/watch?v=-e9UKJjq_Do

    Live stream
    0 4
  • andy.s
    deosebit...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru