Sebastien Ogier și Alessandro Zanardi în DTM: invitați speciali în cursele de la Misano și Spielberg

de Cornel Șocariciu
Marti, 07.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier și Alessandro Zanardi vor concura în DTM. Cei doi piloți vor lua startul în etape diferite și nu vor puncta pentru echipele din care fac parte. Zanardi va concura pentru prima dată fără protezele pentru picioare în etapa de la Misano, cursă desfășurată în premieră în nocturnă.

Mercedes-AMG și BMW au pregătit surprize pentru fanii Campionatului German de Turisme. În etapa de la Misano, Italia, și în cea de la Spielberg, Austria, cei doi constructori vor pune pe grila de start câte un invitat special.

Italianul Alessandro Zanardi, pilot oficial și ambasadorul mărcii BMW, a primit o invitație din partea constructorului bavarez pentru a concura în etapa de la Misano, Italia. Evenimentul are loc între 25 și 26 august, iar sportivul în vârstă de 51 de ani va concura cu un BMW M4 DTM.

În prezent, Zanardi lucrează cu inginerii BMW pentru a dezvolta un sistem astfel încât M4 DTM să poată fi controlat integral doar cu mâinile. În 2001, italianul a suferit un accident grav pe circuitul Lausitzring (Germania), în urma căruia i-au fost amputate ambele picioare.

În cursa de la Misano, Zanardi va concura fără protezele pentru picioare, o premieră pentru pilotul italian. În aceste zile, Zanardi se află pe circuitul de la Vallelunga pentru a testa alături de BMW.

În 25 august, caravana Campionatului German de Turisme ajunge pentru prima dată la Misano.

Totodată, etapa de pe circuitul italian va fi prima cursă nocturnă din istoria DTM.

Sebastien Ogier este unul dintre cei mai buni piloți care au concurat până acum în Campionatul Mondial de Raliuri. Cinci titluri a strâns francezul, iar în acest sezon ocupă poziția a doua a clasamentului general provizoriu.

Dar Ogier a primit o invitație specială din partea Mercedes-Benz. Nemții îl vor pe pilotul M-Sport World Rally Team la volanul unui Mercedes-AMG C 63 DTM pentru a concura în cursa de la Spielberg. Etapa din Austria face parte din calendarul Campionatului German de Turisme și se desfășoară între 21 și 22 septembrie. În 7 și 8 august pilotul francez testează pe circuitul de la Vallelunga, Italia.

"Campionatul German de Turisme reprezintă o noutate pentru mine, dar încerc să învăț cât mai multe cu fiecare tur parcurs. Mă aștept la un weekend dificil la Spielberg, iar scopul este să încerc să țin pasul cu ceilalți piloți", a declarat Sebastien Ogier.

Atât Sebastien Ogier, cât și Alessandro Zanardi nu vor puncta pentru echipele Mercedes-AMG, respectiv BMW.

Totodată, clasamentele se vor întocmi fără ca organizatorii să țină cont de locurile ocupate de cei doi invitați speciali.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru