Audi neagă orice interes de a renunţa la Le Mans şi DTM pentru Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 27.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a negat speculaţiile din presă potrivit cărora intenţionează să concureze în Formula 1 din sezonul 2016 şi să se retragă din Campionatul Mondial de Anduranţă şi Campionatul German de Turisme.

Esential 2016 este anul in care Audi ar fi urmat sa concureze in Formula 1, potrivit presei internationale
Sfârşitul acestei săptămâni a fost marcat de o serie de speculaţii spectaculoase cu privire la viitorul celor de la Audi în sporturile cu motor.

Publicaţia britanică Auto Express a citat surse din interiorul constructorului german potrivit cărora Audi intenţionează să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2016 şi să se retragă concomitent din Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC), din care face parte şi Cursa de 24 de ore de la Le Mans, dar şi din Campionatul German de Turisme.

Potrivit sursei citate, decizia ar fi fost luată ca urmare a presiunilor exercitate de colegii de grup de la Porsche, care au revenit la Le Mans în acest an. Germanii ar fi urmat să folosească bugetele din WEC şi DTM pentru a cumpăra o echipă de pe grila de start, printre ţinte fiind Red Bull Racing sau Toro Rosso.

Audi în Formula 1? Aceste zvonuri apar regulat în ultimii ani şi nu reprezintă mai mult de o pură speculaţie fără niciun fundament.

Purtator de cuvant Audi
Speculaţiile erau întărite şi de recrutarea lui Stefano Domenicali, fostul şef al Scuderiei Ferrari, pe postul de director de dezvoltare pentru afaceri, dar şi de oportunitatea de a semna cu Fernando Alonso, care doreşte un contract pentru un singur sezon cu McLaren.

Cu toate acestea, oficialii Audi au negat orice interes pentru Formula 1 în viitorul apropiat, potrivit declaraţiilor făcute de un purtător de cuvânt al constructorului pentru publicaţia franceză Auto Hebdo.

"Audi în Formula 1? Aceste zvonuri apar regulat în ultimii ani şi nu reprezintă mai mult de o pură speculaţie fără niciun fundament.

Suntem angajaţi în Campionatul Mondial de Anduranţă, în Campionatul German de Turisme şi în cursele de GT. În 2015 adăugăm şi Audi TT Cup în cadrul programului nostru", a precizat el.

De altfel, zvonurile despre o retragere din DTM contrastau puternic cu planurile şi performantele Audi, care a câştigat titlul la constructori în acest an şi care va lansa competiţia suport Audi TT Cup în 2015.

Via Auto Express, AutoHebdo

Comentarii (1)

  • Redbull a inceput parteneriatul cu Renault pentru dezvoltarea intr-un fel a propriului motor. In conditiile astea sa vanda echipa la Audi? :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru