Ekstrom a câştigat ultima cursă de DTM a sezonului. Audi a devenit campioana constructorilor

de Daniel Popescu
Luni, 20.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mattias Ekstrom a obţinut victorie în etapa de la Hockenheim, ultima a sezonului din Campionatul German de Turisme. Audi a monopolizat podiumul şi a cucerit titlul constructorilor.

Esential 2 victorii a obtinut Mattias Ekstrom in sezonul 2014 al Campionatului German de Turisme
411 este numarul punctelor cu care Audi a cucerit titlul constructorilor
380 de puncte a acumulat BMW in sezonul 2014
Campionatul German de Turisme s-a încheiat duminică cu o cursă în care strategiile opririlor la boxe au jucat un rol crucial în stabilirea rezultatelor finale.

Plecat de pe poziţia cincea a grilei de start cu pneuri de compoziţie mai moale, Jamie Green (Audi) a preluat rapid conducerea cursei şi şi-a construit un avans de 20 de secunde în faţa lui Mattias Ekstrom (Audi), care începuse cu compoziţia mai dură de cauciucuri.

Spre jumătatea cursei, după schimbul obligatoriu de pneuri, Ekstrom a început să reducă rapid diferenţa, iar cele aproape cinci secunde care mai rămăseseră au fost anulate de intrarea Safety Car-ului pe circuit după un accident suferit de Daniel Juncadella.

La reluare, Green nu a fost capabil să opună nicio rezistentă şi a fost depăşit nu numai de Ekstrom, ci şi de Mike Rockenfeller (Audi), care a mizat pe o strategie similară cu cea a suedezului.

În plus, Green a fost ajuns din urmă şi de Paul di Resta (Mercedes), care nu a reuşit însă să-l depăşească şi a terminat la două zecimi de secundă de podium. Cel mai bun rezultat înregistrat de BMW a fost locul cinci prin proaspătul campion Marco Wittmann.

În urma acestor rezultate, Ekstrom a terminat sezonul pe locul doi în clasamentul general, în timp ce Audi şi-a adjudecat titlul constructorilor cu un avans de 31 de puncte în faţa celor de la BMW, deşi a obţinut doar două victorii în acest sezon.

La finalul etapei, BMW a anunţat că Witmann va efectua un test de Formula 1 cu Toro Rosso, data şi locul urmând să fie stabilite ulterior.

DTM - Rezultate Hockenheim:

Loc Pilot Echipa Masina Diferenta
1 Mattias Ekstrom Abt Audi 1h08m37.604s
2 Mike Rockenfeller Phoenix Audi 2.402s
3 Jamie Green Rosberg Audi 3.914s
4 Paul Di Resta HWA Mercedes 4.163s
5 Marco Wittmann RMG BMW 4.962s
6 Timo Scheider Phoenix Audi 6.540s
7 Martin Tomczyk Schnitzer BMW 7.526s
8 Miguel Molina Abt Audi 11.104s
9 Antonio Felix da Costa MTEK BMW 12.198s
10 Gary Paffett HWA Mercedes 14.781s
11 Timo Glock MTEK BMW 15.179s
12 Bruno Spengler Schnitzer BMW 15.838s
13 Nico Muller Rosberg Audi 15.973s
14 Christian Vietoris HWA Mercedes 17.497s
15 Joey Hand RBM BMW 17.769s
16 Augusto Farfus Jr. RBM BMW 23.024s
17 Robert Wickens HWA Mercedes 40.344s
18 Vitaly Petrov Mucke Mercedes 1 Lap
19 Adrien Tambay Abt Audi 1 Lap
20 Pascal Wehrlein HWA Mercedes 2 Laps
21 Daniel Juncadella Mucke Mercedes 6 Laps
22 Edoardo Mortara Abt Audi 11 Laps
- Maxime Martin RMG BMW Retirement

În cadrul etapei de la Hockenheim, Audi a efectuat o demonstraţie cu Audi RS7 piloted driving Concept, maşina care se pilotează singură pe circuit.

Astfel, conceptul a efectuat un tur complet de pistă în mod autonom. Întreaga poveste a evenimentului afost sintetizată în clipul de mai jos, iar turul propriu-zis începe la minutul 14:

Comentarii (4)

  • Marco Witman unicul care a tras BMW anu asta,restu sunt raciti cu totul,la fel BMW are cea mai slaba linie de piloti,in frunte cu schiopul de Glok si Martin Tomczyk si restu ,felicitari BMW cu titlul la piloti si echipa,clar datorita lui Witman,baiatul a adunat jumatate din puncte la constructori.................restu sunt tam tam.Felicitari AUDI ,au cistigat impunator............
    7 0
  • artist emerit
    Sper ca DTM-ul sa ramana la Digi Sport si la anul. Cred ca am sa innebunesc daca ajunge la Dolce. Ar fi mult prea rau sa urmeze F1 si Formula E si sa ajunga pe mana "specialistilor" Dolce. Comentatorii de la Digi Sport sunt excelenti.
    1 0
  • Daniel Merisor
    Sunt de acord cu artistul emerit. Florin Ion si Antal Putinica se numara printre cei mai buni comentatori din Romania. Competitiile auto-moto de pe Digi sunt foarte bine pregatite, Nu ar fi o solutie ca DTM-ul sa ajunga la Dolce. Nu cu actualii comentatori.
    1 0
  • micutzu
    Serios, se poate face comparatie intre comentatorii Dolce si cei de la Digi? Aia de la Dolce sunt la acelasi nivel cu Micky si cu Vicky. Ailalti doi sunt foarte buni, voci, pregatire, discurs.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru