Actualizări pentru Audi Q7 și Q8: autonomie electrică mai mare pentru versiunile PHEV

de Tiberiu Safta
Miercuri, 24.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a introdus o actualizare importantă pentru versiunile cu motoare hibride plug-in ale modelelor Q7 și Q8. Astfel, versiunile actualizate primesc o baterie mai mare și, implicit, mai multă autonomie în modul de rulare electric.

Constructorul german a pregătit o actualizare pentru SUV-urile Q7 și Q8. Mai exact, actualizarea vizează strict versiunile cu motoare hibride cu încărcare la priză. Astfel, propulsorul de 3.0 litri cu 6 cilindri funcționează acum alături de un motor electric îmbunătățit în ceea ce privește eficiența.

Motorul electric este acum alimentat de o baterie mai mare, de 25.9 kWh. De aici rezultă o autonomie mărită până la 90 de kilometri în regim WLTP, în modul de rulare electric.

Cele două modele primesc două versiuni cu motoare hibride PHEV: 55 TFSI e quattro și 60 TFSI e quattro. Prima versiune aduce un propulsor de 394 de cai putere și 600 Nm, în timp ce versiunea mai puternică primește un agregat de 490 de cai putere și 700 Nm. Ambele versiuni ating o viteză maximă limitată electronic la 240 de km/h, iar bateria va putea fi încărcată în 3 ore și 45 de minute la o putere de 7.4 kW.

La final, Audi mai spune că modul de rulare electric a fost recalibrat pentru ca numai motorul electric să fie în funcțiune chiar și atunci când pedala de accelerație este apăsată la maxim.

Noile versiuni PHEV actualizate ale lui Audi Q7 și Q8 sunt deja disponibile în Germania. Pentru Q7 55 TFSI, prețul de pornire este de 85.500 de euro, în timp ce prețul de pornire al lui Q8 55 TFSI este de 92.900 de euro. Cei care optează pentru versiunea 60 TFSI vor trebui să plătească cel puțin 96.000 de euro, în cazul lui Q7, respectiv 103.200 de euro pentru Q8.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru