Singurul exemplar Mercedes-AMG ONE din România a intrat în Galeria Țiriac Collection

de Tiberiu Safta
Sambata, 20.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG ONE, hypercar-ul cu tehnologie de Formula 1, este acum expus în Galeria Țiriac Collection. Modelul de performanță va putea fi admirat de către vizitatori începând din acest sfârșit de săptămână.

Galeria Țiriac Collection tocmai a primit un exemplar al lui Mercedes-AMG ONE, hypercar-ul cu tehnologie preluată direct din Formula 1. Acesta este primul exemplar AMG ONE care ajunge în România, fiind exemplarul cu numărul 84 din cele 275 care vor fi construite în total.

Motorul lui Mercedes-AMG ONE este o unitate hibridă V6 de 1.6 litri, care integrează un MGU-H și MGU-K, două tehnologii preluate direct de la monopostul Mercedes F1 W06 din 2015. Astfel, hypercar-ul german dezvoltă 1063 de cai putere și atinge o viteză maximă limitată electronic la 352 de km/h.

Modelul de performanță primește și aerodinamică activă pentru aripile din față, spoiler-ul frontal și eleronul din spate.

„Pentru colecție, prezența unui AMG ONE înseamnă un mare plus, deoarece sunt puține astfel de mașini în lume și probabil nu multe dintre ele pot fi accesate de public. De astăzi, AMG ONE - exemplarul cu numărul 84, dintr-o serie limitată de 275 de unități, se alătură celorlalte câteva sute de automobile pe care le-am colecționat de-a lungul timpului.

Ceea ce a început ca o pasiune personală s-a transformat într-o atracție foarte mare, inclusiv la nivel internațional, iar acest lucru este pentru mine o mare satisfacție”, a declarat Ion Țiriac în cadrul evenimentului de prezentare a celei mai noi mașini din colecția sa.

Începând din acest weekend, Mercedes-AMG ONE va putea fi admirat de către vizitatori. Galeria Țiriac Collection este deschisă pentru public în zilele de vineri, sâmbătă și duminică între orele 10:00 și 19:00.

via Țiriac Collection

Comentarii (11)

  • E prea sarac pentru o Tesla. Un model S plaid bate jucaria asta la toate categoriile, asta in timp ce cara toata familia si cumparaturile. AMG-ONE nu are niciun sens, nu este nici mai rapida, nici mai puternica, nu este cu nimic mai presus decat tesla decat ca pret
    4 17
  • Diana Șosoacă
    Țiriac are Rimac ?
    2 2
  • Ţiriac are ce vrea… dacă vrea.
    7 1
  • Tesla model S plaid nu e masina de colectie. Sa nu incurcam borcanele.
    Tiriac daca vrea ia 100 de plaid, dar nu valoreaza cat AMG-One pentru galerie.
    9 2
  • spaclu lu manole
    @Musk, cred ca de fapt nu prea intelegi automobilele.
    8 0
  • Diana Șosoacă
    @spaclu lu manole
    De ce, tam-nesam, recurgi la bullying ?
    Oferă-i spatiul si timpul necesar, estimez ca @Musk are potential masiv de crestere, a demonstrat in atatea randuri ca poate face față cu brio multor provocări pe această pagina de web.
    0 3
  • Are cinspe mii de masini dar saracu nu are unde sa organizeze turneul ... ca e Isarescu rau rau. Of of of, saracu Tiriac
    2 2
  • ///COR/// 33'
    @Musk
    Tesla nu e masina. E tehnologie mai mult. In rest rebut auto !
    4 1
  • NIGGAPLS
    @musk spune-mi ca nu intelegi fenomenul auto fara sa imi spui ca nu intelegi fenomenul auto!!!
    2 0
  • @Musk stiu ca esti troll dar tot o sa iti raspund.

    Tesla model S plaid are un timp de 7:25 pe Nurburgring iar aceasta bijuterie de AMG are un timp de 6:30 fiind cea mai rapida masina de serie pr acest circuit.

    Cea mai rapida tesla este batuta pe circuit de multe alte masini cu puteri mult mai mici, iar asta spune foarte multe despre valeitatile sportive ale masinii. Si retine ca acel timp este facut cu track package la Tesla.

    Ca idee, pe circuit Tesla isi ia bataie de la Ferrari Enzo, o masina facuta acum 20 de ani. Printre alte masini mai rapide se numara Taycan, 911, BMW M4/3. Si lista e lunga, o poti cauta si tu de unul singur. :)
    1 1
  • Diana Șosoacă
    @Pescaru_autohton
    Tu traiesti cu impresia că stăpânești fenomenul?
    N-ai facut altceva decat să-ți aplici singur un Bolito pe grumaz.
    A propos, ce gută folosesti ?:)

    Dacă Ţiriac vrea să-si ridice nivelul, sa realizeze un autentic pol de interes din colectia sa, atunci categoric că trebuie să si certifice asta.
    Cum ?
    Prin achizitia/ expunerea în Otopeni a unei adevarate bestii a secolului XXI, NIO EP9.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru