Şeful Ford Europe: "Producţia de maşini noi din Europa încă depăşeşte cererea"

de Sebastian Toma
Vineri, 12.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stephen Odell, şeful Ford of Europe, spune că scăderile în producţie operate de producătorii de automobile din Europa nu sunt suficiente, cererea fiind la un nivel semnificativ mai scăzut decât producţia.

Esential 8.2 procente reprezintă cota de piaţă înregistrată de Ford în Europa în iulie, a treia lună consecutivă de creştere a vânzărilor faţă de anul precedent.
Stephen Odell, şeful diviziei europene a Ford, consideră că piaţa auto din Europa încă are o problemă serioasă cu raportul dintre producţia şi cererea de automobile noi, titrează Automotive News. Potrivit lui Odell, reducerile totale de aproape două milioane de unităţi care au fost anunţate în viitorul apropiat nu sunt suficiente pentru a echilibra situaţia din Europa. Estimările interne citate de Odell anunţă că producţia de maşini noi din Europa va depăşi cererea cu aproximativ patru milioane de unităţi. Cu toate acestea, Ford îşi păstreză prognoza de vânzări pentru 2013, constructorul estimând 13.5 milioane de unităţi în 19 ţări din Europa de Vest, vânzările mărcii pe respectivele pieţe fiind în creştere cu 6.4 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Industria începe să arate semne de stabilitate.

Nu previzionăm nicio schimbare favorabilă în curând, dar sunt câteva semne bune.", explică Stephen Odell, şeful Ford of Europe. Totodată, Odell spune că Ford nu pregăteşte alte scăderi ale producţiei în viitorul apropiat. Reprezentantul constructorului american spune că este gata să opereze modificări în producţie dacă situaţia din Europa se va înrăutăţi drastic. Până în 2014, Ford va închide trei fabrici şi va renunţa la 6.200 de salariaţi din Europa. Vorbim despre uzina din Genk, Belgia, o fabrică de şasiuri din Southampton (Regatul Unit) şi o facilitate de presare a metalelor din Dagenham (Regatul Unit).

Urmareste Automarket
Pentru piaţa din Europa, Ford ţinteşte o cotă de piaţă de 7.9 procente în 2013.
În luna iunie, Ford avea o cotă de piaţă de 8.2 procente pe piaţa europeană, cu un procent mai mare faţă de rezultatul din aceeaşi lună a anului trecut. Reprezentanţii Ford spun că luna iunie a fost a treia lună consecutivă în care vânzările mărcii au crescut faţă de anul trecut.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Trebuie facuta o reorganizare la FORD EUROPA, ceva nu merge acolo !
    1 5
  • Adica ce vrei sa spui eu am vazut asta :"Ford ţinteşte o cotă de piaţă de 7.9 procente în 2013. În luna iunie, Ford avea o cotă de piaţă de 8.2 procente pe piaţa europeană, cu un procent mai mare faţă de rezultatul din aceeaşi lună a anului trecut. "
    Deci FORD chiar daca nu stiu ce procent sunt americani chiar se descurca bine cu o cota de piata decenta. Ford fac si masini foarte bune,
    8 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru