Feedback

Shenzen, China: şoferii care abuzează de faza lungă sunt pedepsiţi de poliţie cu aceeaşi monedă

Publicat Joi, 07.08.2014
de Sebastian Toma
Comenteaza 4
Shenzen, China: şoferii care abuzează de faza lungă sunt pedepsiţi de poliţie cu aceeaşi monedă - Poza 1
Autorităţile din Shenzen au decis să pedepsească şoferii care uită să treacă de la faza de drum la faza de întâlnire sau o folosesc pe aceasta din urmă ca să intimideze alţi participanţi la trafic prin cinci minute de privire forţată a farurilor aprinse ale maşinii de poliţie.

Esential 61 de şoferi din Shenzen au fost pedepsiţi în prima seară de aplicare a pedepsei experimentale cu faza lungă.
Orbirea temporară a altor şoferi cu faza de drum nu este o noutate în cei peste 100 de ani de existenţă ai automobilului, dar autorităţile din Shenzen, China, s-au săturat de această practică nerespectuoasă şi au introdus o pedeapsă pe măsura faptei, pe lângă amenda aferentă. Şoferii care sunt prinşi că deranjează alţi participanţi la trafic cu faza de drum (cunoscută în popor şi sub numele de ”faza lungă”) sunt invitaţi să privească preţ de cinci minute farurile maşinii de poliţie cu acest mod activat. Bineînţeles, există şi posibilitatea refuzlui, dar aceasta implciă ridicarea permisului de conducere şi confiscarea maşinii respective, pe lângă o amendă.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua practică a politiştilor din Shenzen nu a trecut neobservată şi a atras critici din partea internauţilor, cu toate că unii se declară în favoarea acestei soluţii. În cadrul reţelei sociale Weibo, versiunea chinezească a Twitter-ului, sunt explicate motivele pentru care această pedeapsă nu este corectă faţă de şoferii respectivi. Criticii spun că expunerea la faza de drum a unui vehicul de la o distanţă atât de apropiată este periculoasă pentru vederea şoferului, existând riscul unor daune permanente pentru simţul său vizual, precum şi posibilitatea obosirii temporare a ochilor acestuia, ceea ce ar creşte pericolele rutiere pe măsură ce proaspăt pedepsitul şofer pleacă din nou la drum, ridicând posibilitatea unor accidente cauzate de faptul că acesta nu va putea să observe obstacolele în întuneric.

Cu toate că au un comportament antisocial şi nerespectuos, şoferii pedepsiţi de poliţiştii din Shenzen ar putea rămâne cu rănirea permanentă a capacităţii vizuale după tratamentul barbar aplicat de poliţişti.

Urmareste Automarket
În prima seară de aplicare a noii pedepse, 61 de şoferi au fost prinşi folosind incorect faza de drum, amendaţi contravenţional şi obligaţi să privească faza lungă a farurilor care echipează maşina de poliţie. Măsura este experimentală pentru a descoperi efectele sale asupra comportamentului şoferilor şi a fost anunţată cu patru zile înainte de a fi introdusă.

Via Aol | Watinews 


Comentarii (4)

 • ce bine e cad nu esti in UE; nu atata "politicaly corect" si drepturile puscariasilor.
  imi plac chinezii astia
  aaah... sa nu uitam de faza cu glontul
  16 3
 • Azazel
  Si dupa aia ii lasa sa plece, dupa ce au fost orbiti 5 minute? Bun asa! :)))
  13 1
 • uau.......11 likeuri si 0 dislike. Romania se pare ca inca isi merita comunismul. Noapte buna.
  3 5
 • @ @ioi
  Romania si-ar merita o dictatura militara care sa puna ordine in tot haosul, toata depravarea de cel mai prost gust si toata nesimtirea aferente unei democratii prost intelese. Apropo, in Germania, stii ce amenda iti iei daca nu-ti cureti curtea si nu tunzi iarba, spre ex? Sau daca iti trantesti vreun jeg de culoare tipator pe casa, ca asa vrea muschiu' tau? Acolo-i comunism?
  6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru